Zkušený kouč trénoval i v nejvyšší soutěži, kde týmy pilují taktiku proti soupeřům zpravidla i pomocí videosestřihů. „Ve třetí lize je složité sehnat záznamy zápasů, udělat sestřih už pak není problém. Ale v Líšni s videem nepracujeme," přiblížil Mazura.

Mohelnice v prvním kole Moravskoslezské fotbalové ligy remizovala doma s Vyškovem 2:2. „Zatímco Meziříčí jsme znali z divize, proti Mohelnici budu hrát asi poprvé. Moc toho o ní nevím, trenér nás upozornil na pár jmen," pravil líšeňský kapitán Rudolf Čampa.

O prvním utkání nováčka v soutěži si sháněl informace i líšeňský kouč. „Zrovna jsem si četl reportáž z toho zápasu. Mohelničtí mají vysoké hráče, na které nakopávají balony. Je dobře, že to víme a můžeme se na to nachystat," zmínil Mazura. „To nám může vyhovovat. V obraně jsme spíš soubojoví hráči než sprinteři," sdělil zkušený zadák Čampa.

Premiéra v novém

Jeho svěřenci se v sobotu od půl páté odpoledne poprvé vyběhnou k mistrovskému zápasu z nové kabiny, kterou mají ve zrekonstruované tribuně. „Zázemí teď máme na opravdu špičkové úrovni. Ale to nám samozřejmě nezaručí, že doma každého porazíme," usmál se trenér.

Příjemnější je navíc prostředí i pro soupeře. „I jejich kabina je nová a větší, lepší to mají i rozhodčí. Nás se taky vleze do šatny víc. Někdy nás trénuje hodně, takže se to hodí," podotkl Čampa.

Fanoušci se dočkali zastřešení tribuny. Tentokrát je bude spíš stínit, než chránit před deštěm. „Doufáme, že bych se jich na prvním zápas v novém mohlo přijít podívat o něco víc než obvykle," sdělil Mazura.