Oprchal opouští Líšeň na druhé příčce divizní skupiny D. „Neodešel jsem, když se nedařilo, teď se mi odchází lépe. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí a nešlo pouze o peníze. Po devíti letech ve stejném dresu už jsem potřeboval nový náboj," vysvětluje osmadvacetiletý fotbalista.

V rakouském celku se Oprchal dohodl na půlročním angažmá. „Soutěž je na úrovni krajského přeboru. Líšeň nechávám otevřenou, pokud se budu vracet z Rakouska, jedině tam. Zápasy kluků v divizi budu stíhat, město leží jen sto deset kilometrů od Brna. Budu jim dál fandit," doplňuje Oprchal.

Líšeň v něm přesto ztrácí stabilního člena sestavy. „Pro nás jde samozřejmě o oslabení, náhradu budeme řešit z vlastních odchovanců," sděluje trenér Bohumil Smrček.

Jedno staronové jméno ovšem kolonku příchodu možná rozšíří. Pětadvacetiletý útočník Vrtěna i kvůli zranění kolena skončil v Rakousku a uvažuje o návratu do mužstva, z něhož před rokem odešel. „Přes zimu jsem se dal dohromady a fotbal mi chybí. Domluvil jsem se, že mě Líšeň zaregistruje. Přesto není jasné, zda za ni budu hrát. Záleží, na čem se domluvíme," podotýká Vrtěna.

Jeho příchod se odvíjí od ekonomických možností klubu. „Kluky znám, rád se do Líšně vrátím a zahraju si s mým nejlepším kamarádem Martinem Noskem. Na druhou stranu rád bych za fotbal i něco měl," říká útočník.

Zatím se po doléčení kolena vyhýbá trénování na umělé trávě, připravuje se sám. A pokud se nedomluví s Líšní, patrně zakotví v Bosonohách. „Na jaře ještě do Rakouska nechci, potřebuju se po zranění rozehrát a na české hráče tam jsou tvrdší," usměje se. „Z Bosonoh pocházím a krajský přebor mi na rozehrání přijde ideální. Divize je samozřejmě zajímavější, ale záleží na podmínkách Líšně," povídá Vrtěna.

Brněnští divizní fotbalisté odstartovali přípravu před dvěma týdny. Herní část zahájili porážkou na domácím Líšeň Cupu, kde podlehli 1:2 dorostu Zbrojovky. „Rozhodně máme co zlepšovat. Ani na podzim jsme nebyli perfektní, pouze úspěšní," komentuje líšeňský trenér 35 podzimních bodů a pouze jednobodovou ztrátu na vedoucí Třebíč.

Do jarního pokračování divize D vstoupí jeho mužstvo předposlední březnový víkend utkáním v Hodoníně. „Opět budeme těžit z farmářské spolupráce se Zbrojovkou," dodává Smrček.