Blansko se potýká v letní přípravě s odchody hráčů. Na pohárový zápas s Líšní bude mít úzkou soupisku. Novinkou je projekt farmy, kterou blanenský klub podepsal s Tišnovem. Ten trénuje bývalý blanenský trenér Jiří Hajský. Do týmu přetáhl útočníka Ladislava Hansla i obránce Petra Čoupka, oba v Blansku hráli. „Čoupek už je tišnovský hráč, Hansl bude pokračovat v hostování," přibližuje Hajský.

Naposledy z Blanska do Tišnova přestoupil kapitán a asistent trenéra Radim Bubeníček, což je pro blanenský klub velká ztráta po odchodech bratrů Čoupků nebo Jana Doležela. „Spoléháme na Radimovy zkušenosti a herní kvality, počítáme s ním do zálohy, měli jsme problém, že jsme nikoho moc nepřehrávali," vysvětluje Hajský.

Projekt farmy zatím příliš nekomentuje ani jeden trenér. „Vrátil jsem se z dovolené a zatím o tom nic nevím," říká Hajský. „Nemám o tom zatím informace. Akorát je to teď na trochu jiné bázi, od nás hráči můžou nastupovat za Tišnov, od nich u nás ne, pokud nepůjde o hostování," doplňuje ho Kugler.

Fotbalisté Líšně měli deset dní na to, aby se připravili na ostrý start sezony. „Bude to velká neznámá. Někteří kluci se nám vrátili až v tomto týdnu, někteří ještě vůbec," hledí do duelu s nejistotou líšeňský trenér Josef Mazura.

Desátý celek uplynulého ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy odehrál jen jedno přípravné utkání, když ve středu podlehl ve Zbýšově 1:3 druholigovému Znojmu. „Utkání neukázalo v podstatě vůbec nic. Soupeř byl jednoznačně lepší. Pro naše kluky je to těžké, jsou do čtyř hodin odpoledne v práci a pak jdou hned hrát proti profesionálům. Potřebujeme opět dát dohromady partu pěti šesti lidí, které doplníme ze Zbrojovky, jinak se z toho nevymotáme," spoléhá Mazura na osvědčený recept z minulé sezony.

Kádr Líšně nedoznal téměř žádných změn, oproti jaru odešel pouze brankář Jan Zádrapa do divizních Rosic. Týmu tentokrát nepomohou ani hráči Zbrojovky, která je na soustředění v Rakousku. „Proti Blansku máme hráčů dostatek, kolem dvaceti. Otázka je, kteří z nich utkání zvládnou, a kteří ne," říká Mazura.

Blansko může v pohárovém zápase počítat aspoň s gólmanem Juranem. Už podruhé ho testovalo druholigové Znojmo. A všechno vypadalo nadějně, v přípravných zápasech se předvedl v dobré formě, jenže místo nového angažmá se vrací zpátky do Blanska. „Jsem zklamaný, co vím, na testech jsem uspěl, ale kluby se nedohodly a do Znojma přišli gólmani ze Zbrojovky. Takže teď zůstávám v Blansku," komentuje to talentovaný dvaadvacetiletý brankář.

Chybět bude trenéru Kuglerovi i útočník Jan Trtílek, na desetidenních testech je v třetiligovém Prostějově. „O víkendu bych měl hrát za Prostějov, příští pátek by pak měl říct trenér nějaký výsledek, zatím nevím nic," potvrzuje Trtílek.

Vzhledem k neuceleným kádrům obou soupeřů na sebe žádný z týmů nebere roli favorita. „Proti Blansku nečekám lehký zápas, moc si neslibuju. Když postoupíme, budu rád, ale nejedná se pro nás o prvořadý cíl," hlásí Mazura. Vítěz pohárového zápasu se v případě úspěchu střetne v prvním kole s třetiligovou Kroměříží.