To by ovšem po úvodní půlhodině tipoval málokdo. Hosté z Vysočiny měli tři šance jen v prvních patnácti minutách. „Začátek byl hrozný. Hráli jsme vlažně, lehkovážně. Nedostali jsme se do tempa. Na spoluhráče jsem řval," přiznal kapitán brněnského celku Rudolf Čampa.

Za jeho hlasitých povelů se zrodila nejvyšší jarní výhra. Ve druhé polovině sezony navíc teprve druhá. „Po této stránce jsem spokojený. Remízových zápasů, kdy jsme byli lepší než soupeř, už bylo dost," usmál se kouč Líšně Bohumil Smrček. „Každý zápas hrajeme v trochu odlišné sestavě, proto nám chybí plynulost," vrátil se kouč ke kostrbatému úvodu.

Tomu po několika příležitostech udělal radost gól Martina Noska, do poločasu potvrdil vedení ještě Čampa, kdy šikovně přeloboval brankáře hostů. „Jsem sváteční střelec. Spoluhráč Honza Čoupek mi před zápasem slíbil, že když dám gól ze hry, tak mi koupí co budu chtít. Takhle se piluje technika v Agromeli," vtipkoval obránce, který vybojoval i postup do nejvyšší futsalové soutěže.

Ve druhé půli přidal branku Martin Drábek s útočníkem Zbrojovky Milanem Halaškou. Před druhou Líšní si drží náskok pět bodů vedoucí Třebíč. Žádná honba za postupem ovšem Brňany nečeká. „Naším největším vítězstvím je, že se nám daří zabudovávat do sestavy nové hráče. Vždyť nám odešlo sedm fotbalistů. Koncepční práce s mládeží, to je úspěch," upozornil Smrček.

Výsledek Líšně ještě překonala Bystrc, která kouzlila na domácím stadionu. Především díky hattricku Doležala přehrála desátou Vrchovinu a drží se na sedmém místě.

Bohunicím se tolik nevedlo. V záchranářském souboji prohrálo v Hodoníně 1:2. S 22 body se drží na čtrnáctém místě.

Líšeň – Pelhřimov 4:0

Poločas: 2:0. Branky: 30. Nosko, 41. Čampa, 53. Drábek, 80. Halaška. ŽK: Široký, Král (oba L.).

ČK: 68. Papež (Pelhřimov). Rozhodčí: Svoboda – Řezníček, Motal.

Sestavy

Líšeň: Petr – Čampa, Široký, Fousek, Drábek – Nosko, Král, Šudoma (83.Čoupek), Večeřa (46.Lisický) – Halaška, Milotínský (72.Mezník).

Pelhřimov: Moravec – Čížek (60.Papež), Vacek, Duchan, Vokoun – Benda – Zabloudil (53.Bartoň), Niederle, Machač, Homolka – Kmoch.