Průměr? Dvě branky na zápas. Odehraná utkání? Tři. Střelců? Šest. Na koho se zaměřit, když hrajete divizní zápas proti Líšni? To je hlavní otázka pro trenéra soupeře brněnských fotbalistů. Jejich sobotní protivník ale řeší ještě zásadnější problém. Jak dát sám gól. Vrchovina chce střeleckou nemohoucnost zlomit právě na hřišti Líšně.

Její skóre 0:5 sokům strach právě nenahání. Jenže s jedním bodem za bezbrankovou remízu už potřebuje zabrat. „Určitě neúspěchy chtějí zlomit. Ale my jsme v minulém kole zaváhali s Pelhřimovem. Doma musíme vyhrát," hlásí kapitán Líšně Rudlof Čampa.

To je zatím poslední střelec svého týmu. V 82. minutě srovnával na 1:1. Jenže v poslední minutě domácí zápas zvrátili. „Chvíli předtím jsme měli brejk, ale nezvládli jsme ho. I mojí vinou. Ale to je minulé utkání. Branky k fotbalu patří," mávne rukou Čampa.

Stejný názor má i trenér Bohumil Smrček. Také se soustředí na nadcházející zápas. „Vrchovina má houževnatý a bojovný tým. Dvakrát jsme s nimi v minulé sezoně remizovali. Máme jí co vracet," připomíná líšeňský trenér. Navíc zapomněl připočítat i vyřazení z loňského ročníku Poháru České pošty. Tehdy to ještě Vrchovině střílelo.

I klub z východu Brna by měl sehnat střelce, ale možná tento problém odsune. „Možná je to tak lepší, než se spoléhat na jednoho hráče, který se vám zraní," myslí si Čampa.

Jako překážku k tříbodovým zápasům to nevidí ani Smrček. „Šest různých střelců vypovídá o kolektivním pojetí naší hry. Jsme vděční za každý gól, ať ho dá kdokoli," povídá kouč.

Tomu bude kvůli červené kartě z minulého zápasu scházet stoper Marek Široký. Místo něj se ale Smrček může spolehnout minimálně na dvě posily z prvoligového brněnského klubu. Díky farmářské spolupráci si do branky stoupne gólman Radek Petr. Účast přislíbil i trenér zbrojovácké juniorky Richard Dostálek. „Minule nemohl, ale teď ano. Pro nás skvělé, že za nás chce hrát. Jeho zkušenosti jsou pro nás důležité," dodává Smrček.

V sobotu od půl páté doma hrají také Rosice s Pelhřimovem. Ve stejnou dobu začne i duel Bohunic v Bystřici. Až v neděli odpoledne se na domácím trávníku představí fotbalisté Bystrce proti Napajedlům.