Nebál se vzít zodpovědnost na sebe, ačkoliv byl nejmladší hráč na trávníku. Brněnský záložník Milan Lutonský po zaváhání ostravského gólmana Antonína Bučka neomylně trefil branku a svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži zajistil fotbalistům Zbrojovky na hřišti Baníku bod za remízu 1:1. „Je pro nás dobrý. Ostrava se dostala do tlaku, měla šance, neuznali jí gól. Podle průběhu zápasu si bodu ceníme," vyprávěl devatenáctiletý Lutonský.

Bylo na hřišti patrné, o kolik Ostravě jde?

Ostrava hrála důrazně, agresivně. Dá se říct, že bojovala o všechno, což bylo cítit. Pokud tak bude hrát dál, zvedne se dna co nejdřív.

Ke konci utkání jste se o výsledek očividně strachovali…

Už nám všem ubývaly síly a tlak Ostravy sílil. Neříkám, že jsme měli přímo obavy, ale museli jsme ke konci hrát ještě důsledněji než v celém zápase. Bránili jsme a odkopávali balony.

Se závěrečným hvizdem jste si oddechli?

Samozřejmě. Měli jsme radost, že se nám tady podařilo uhrát bod.

Svým premiérovým prvoligovým gólem jste otevřel skóre. Jak se to seběhlo?

Michal Škoda výborně atakoval brankáře, který odkopl míč směrem ke mně. Běžel jsme k němu co nejrychleji a při střele jsem jej ještě trochu přizvedl o nohu obránce, který skluzoval. Zapadl tam se štěstím.

Všiml jste si včas skluzujícího protihráče?

Viděl jsem, že běží vedle mě, ale šel jsem do balonu s tím, že ho trefím na bránu. Strčil do střely ještě nohu, takže to bylo se štěstím.

Obával jste se, že vracející se brankář míč ještě doběhne?

Díval jsem se, že se točil ve vápně. Záleží, jak se mu situace zdála, to se musíte zeptat jeho. Šlo o šťastný gól, ovšem i takové se počítají.

Šlo o vaši první trefu v nejvyšší soutěži…

Švanci (Petr Švancara) mi za něj do kasy určitě něco napočítá, ale zaplatím rád. Doufám, že góly budou přibývat. Nechci se zastavit na jednom.

Vypadá to, že reprezentační pauza s výkony Zbrojovky nic neudělala. Jste čím dál víc v klidu?

Máme osmnáct bodů, což je pěkné a samozřejmě jich na podzim chceme uhrát ještě co nejvíc. Před reprezentační pauzou jsme vyhráli zápas s Libercem, kabina byla v pohodě a všichni si fotbal užíváme v kabině. Nálada je dobrá a výsledky se na tom podepisují.

Petr Švancara často mladší hráče usměrňuje. Změnilo se pro vás něco s jeho absencí?

Švanci za námi chodí do kabiny i skoro na každý trénink, podporuje nás stále. Není to tak, že teď na mě někdo neřve. (úsměv) Švanci je prostě s námi jako součást týmu a vnímám to úplně stejně.