O akci byl mimořádný zájem. Švancara prodal 23 tisíc vstupenek a další dva tisíce diváků byly mezi VIP osobami. Jenže na stadion přišlo mnohem víc návštěvníků, kteří se už nedostali do hlediště a vylezli na horní tribunu, kterou statik už před téměř dvaceti lety z bezpečnostních důvodů uzavřel.

Švancara minimálně čtvrt hodiny prosil několik stovek diváků, aby opustili zakázaný prostor. Ten se podařilo vyklidit až po dvaceti minutách. Další diváci, kteří se nedostali do hlediště, sledovali utkání i ze střechy sousední tenisové haly.

Přesto před branami stadionu zůstaly ještě necelé dva tisíce diváků, kteří se nedostali do hlediště. „Nedostaly se ke mně zatím žádné zprávy, že by se něco stalo. Momentálně jsem šťastný za bezpečnost. To je první, co mám na mysli. Jde totiž i o budoucnost dalších akcí za Lužánkami," říkal bezprostředně po utkání Švancara, který se po utkání podle své přezdívky Mercedes stylově rozloučil kolečkem okolo hřiště na vozu Mercedes.

Hráči věřili, že diváci rozlučkový zápas nijak nenaruší. „Nebál jsem se, věřím v pud sebezáchovy každého člověka. Věřil jsem, že statici a lidé kolem bezpečnosti mají nějakou rezervu. Když lezli lidé nahoru na zavřenou tribunu, mohlo to vyvolat davovou psychózu, že by se tam nahrnuli další, kteří se nedostali na stadion. Pak by to byl průšvih, ale to jsme zažehnali," oddechl si bývalý brněnský útočník Luděk Zelenka, který Švancarovi vypomáhal s organizací akce.

Pořadatelé ovšem při přetlaku diváků stadion uzavřeli a někteří fanoušci zůstali venku. „Vím, že byly problémy při zápase, ne všichni se sem dostali, asi i někteří, kteří měli lístky. Bohužel, to mě strašně mrzí. Chtěli jsme uspokojit co nejvíc Brňáků, z toho pohledu je mi líto, že jsme nemysleli na to, jak otevřít stadion celý. Ale je vážně v hrozném stavu," mrzelo Zelenku.

Původní záměr postavit tým z hokejistů Švancara pozměnil a své hosty rozdělil do červeného a modrého týmu, přičemž v každém bylo přes dvacet hráčů. Červení v divoké přestřelce zvítězili nad modrými 17:9. Hlavní aktér hrál každý poločas v jiném týmu. „Užili jsme si to všichni a můžeme Švancimu jen poděkovat, že něco tak velkolepého uspořádal. Zažili jsme toho v kariéře spoustu, ale toto je neskutečné, spousta z nás nevěřila tomu, že se sem vrátíme a ještě si tady zahrajeme," radoval se někdejší záložník Zbrojovky Michal Kolomazník.

Do exhibičního utkání zasáhli kromě bývalých Švancarových spoluhráčů také hokejisté z NHL Jakub Voráček, Ondřej Pavelec, Martin Havlát a Jiří Tlustý, hokejisté Komety Brno, krasobruslař Michal Březina či herec a režisér Jakub Kohák. V kopačkách se objevil i brněnský primátor Petr Vokřál.