Hlavní důvod zrušení fanouškovského klání Pohár ocelové družby spočívá v tom, že Švancarovi v úterý pronájem slavné arény od města skončil. „Primátor a rada chtějí, aby stadion dál žil a sportovalo se na něm, než bude nový. Ale vrátili jsme klíče a rada schválila další pronájem. Teď záleží na tom, kdo se přihlásí do řízení," sděluje jeden z tvůrců Švancarovy rozlučky Marek Fišer.

Další brigády

Občanské družstvo Věříme Zbrojovce plánuje za Lužánkami pořádat další aktivity. „Nebráníme se spolupráci s dalšími subjekty, pokud nám město pronájem přidělí. Věřím, že ano, když jsme se 
o úpravu stadionu brigádně zasloužili," doufá Fišer.

Další akce se tak za Lužánkami uskuteční nejspíš od začátku srpna. „Chceme, aby se tam hrály turnaje fanoušků, vysokoškoláků, malé kopané," vypočítává. Momentálně se o něj stará Veřejná zeleň města Brna. „Hřiště už stříkali vodou, dali jsme jim kontakt na správce, který tam pracuje třicet let a zná každé místo. Domluvili jsme se, že za Lužánkami občas o víkendu uspořádáme brigády, aby tribuny nezarůstaly," líčí Fišer.

I přes několik nepříznivých ohlasů fanoušků sklidila akce neskutečně kladný ohlas. „Švanci se omlouvá každému, kdo se na zápas nedostal. Ze sto padesáti telefonátů chtělo vrátit vstupné osm lidí. Návštěva dala signál, že Brňáci dokáží zaplnit nový stadion. 
Z města už také vzešla iniciativa na bourání horních ochozů, aby byl stadion bezpečnější, spodní část prohlédne statik," dodává Fišer.