Předchozí
1 z 5
Další

Fotbalisté Tasovic (v bílém) předvedli skvělou otočku.Fotbalisté Tasovic (v bílém) předvedli skvělou otočku.Zdroj: Deník/Lubomír Budný

NESKUTEČNÉ TASOVICE. Kdo sleduje fotbal, zažil už hodně obratů. Tasovice však proti favorizovanému Hodonínu předvedly zvrat z říše pohádek. V padesáté minutě prohrávaly 0:3, navíc po vyloučení Tomáše Cihláře dohrávaly v deseti. Jenže pak svěřenci Václava Dvořáka chytili druhý dech a po fascinujícím obratu zvítězili 5:4 po prodloužení.

K postupu Tasovice dotáhl především útočník Pavel Lapeš, který vstřelil čtyři góly. Ten v pořadí druhý, kterým vyrovnal na 3:3, si schoval na 91. minutu. V prodloužení pak dvěma trefami poslal svůj tým do vedení 5:3, zaskočený Hodonín zvládl už jen snížit. „Kvůli takovým zápasům děláme fotbal. Mělo to napětí, atmosféru, zvraty. Takovou euforii, která vyzařovala z našeho mužstva, stálo za to vidět a zažít na vlastní kůži. Předvedli jsme heroický výkon a musím poděkovat celému týmu,“ radoval se trenér Dvořák.

TJ Sokol Tasovice - FK Hodonín 5:4 po prodl.
Poločas: 0:2.
Branky: 51., 90., 93., 113. Lapeš, 78. Vasina - 30. Kadlec Mil., 38. a 50. Holek, 116. Langer.
Červená karta: 35. Cihlář - nikdo.

Fotbalisté Líšně (v bílém) se proti diviznímu Ždírci trápili, postoupili až po penaltách.Fotbalisté Líšně (v bílém) se proti diviznímu Ždírci trápili, postoupili až po penaltách.Zdroj: SK Líšeň

NERVÓZNÍ LÍŠEŇ. Na pořádné drama si zadělali fotbalisté druholigové Líšně. Na hřišti divizního Ždírce nad Doubravou byli jasný favorit, po třiceti minutách však prohrávali. Gólem Guye Retena Elekany těsně před půlí sice skóre dorovnali, další přesnou trefu už však fanoušci neviděli. A to ani v prodloužení, rozhodnout tak musel až penaltový rozstřel. V něm brněnský celek ukázal pevnější nervy, proměnil všech pět pokusů, zatímco domácí pod tlakem neproměnili rozhodující pátou penaltu. Líšeň tak s odřenýma ušima postoupila po výhře 2:1 po penaltách.

Ždírec nad Doubravou - SK Líšeň 1:2 po pen.
Poločas: 1:1.
Branky: 30. Vopršal (pen) - 45. Reteno Elekana, rozhodující penalta Šumbera

Fotbalisté Slovanu Bzenec (v zelenobílém) otočili duel s Bohunicemi a postupují do druhého kola MOL Cupu.Fotbalisté Slovanu Bzenec (v zelenobílém) otočili duel s Bohunicemi a postupují do druhého kola MOL Cupu.Zdroj: Deník/Ivan Němeček

OBRAT BZENCE. V předkole vyřadili třetiligové Blansko a nyní si fotbalisté Bzence poradili i s divizními Bohunicemi. Opět o gól, tentokrát však o výhře 2:1 muselo rozhodnout až prodloužení. „Šli jsme do zápasu s tím, že chceme postoupit, a podařilo se to. Bylo to náročné, zas nám nevyšel začátek. Měli jsme nějaké šance, ale do vedení šli hosté a pak nás obrat stál hodně sil, hráli jsme prakticky v jedenácti lidech, moc jsme ani nestřídali. Naopak soupeř vystřídal a byli jsme pod tlakem,“ nastínil bzenecký kouč Jiří Dekař.

Rozhodující gól vstřelil v 96. minutě Martin Vaďura, který poslal svůj tým do dalšího kola, kde už Bzenečtí mohou narazit i na týmy z nejvyšší soutěže. „Zas chceme hrát doma, ale teď už bych si přál opravdu hodně atraktivního soupeře. Nejlépe z první ligy,“ smál se Dekař.

TJ Slovan Bzenec - TJ Tatran Bohunice 2:1 po prodl.
Poločas: 2:1.
Branky: 33. Linek, 96. Vaďura - 13. Jasek.

Fotbalisté Slovanu Rosice (ve žlutém) ve druhém poločase rozhodli o postupu přes Speřice.Fotbalisté Slovanu Rosice (ve žlutém) ve druhém poločase rozhodli o postupu přes Speřice.Zdroj: Jan Sláma

ROSICE S PŘEHLEDEM. Vydařenou cestu na Vysočinu mají za sebou Rosice. V divizních Speřicích sice po první půli hrály bez gólů, k výhře je však nasměřoval už skvělý start do druhého poločasu, kdy Tomáš Selinger otevřel skóre hned v šestačtyřicáté minutě. Svěřenci Petra Čuhela nakonec svého soupeře deklasovali čtyřmi brankami, když si poslední dvě přesné trefy schovali až na samý závěr utkání. Výsledkem 4:0 tak potvrdili roli favorita.

TJ Dálnice Speřice - FC Slovan Rosice 0:4
Poločas: 0:0.
Branky: 46. Selinger, 76. Novák, 90. Fila, 90. Drbal.

Fotbalisté Startu Brno (v červeném) postoupili do druhého kola MOL Cupu přes Velké Meziříčí.Fotbalisté Startu Brno (v červeném) postoupili do druhého kola MOL Cupu přes Velké Meziříčí.Zdroj: Deník/Jaroslav Loskot

VÍTĚZNĚ I START. Už dvěma góly v první půli nakročili do druhého kola fotbalisté Startu Brno. Chvíli po pauze však soupeř z Velkého Meziříčí snížil a brněnský celek se o postup strachoval až do 87. minuty, kdy pojišťující branku na konečných 3:1 vstřelil Lukáš Kaláb. „Vážíme si vítězství, protože to nebyl vůbec jednoduchý soupeř. V divizi sice Meziříčí nezačalo dobře, prohrálo obě utkání, ale proti nám předvedlo kvalitní výkon. Vyhráli jsme, ale rozhodně to nebylo jednoduché,“ oddechl si kouč Startu Milan Frimmel.

I on tak se svými svěřenci může po úspěšném jihomoravském dnu vyhlížet dalšího pohárového oponenta. „Chceme zajímavého soupeře pro diváky. Můžeme dostat soupeře z první nebo druhé ligy, byl by to tak trochu i svátek. Je to i o tom, aby se klub trochu prezentoval, a fanoušci i hráči si mohli užít kvalitního soupeře,“ doplnil brněnský trenér.

Start Brno - FC Velké Meziříčí 3:1
Poločas: 2:0.
Branky: 5. a 87. Kaláb, 38. Avdič - 54. Partl.