Pětadvacetiletý rodák z Humpolce nastupuje většinou na místě stopera, ale zaskočí i na pravém kraji obrany. „Ozval se mi trenér Pivarník, zda mám zájem hrát Brně. Jsem rád, že to vyšlo a jsem tady,“ sdělil Kryštůfek.

Zbrojovka dohrávala podzimní část kvůli zraněním s nedostatkem obráncům, i proto sáhla po jihlavském zadákovi. „Jako stoper je přímý konkurent Pavlíka a Kijanskase, tomu v létě končí smlouva. Chtěl jsem, abychom dovedli hráče, které znám, mají potenciál se rozvíjet, zlepšovat a aby nešlo jen o krátkodobé řešení,“ objasnil tah trenér Pivarník.

Kryštůfek v nejvyšší soutěži odehrál za Jihlavu padesát utkání, sedmkrát nastoupil v podzimní části tohoto ročníku. „Trošku se tam s ním pracovalo, jak v některých klubech s odchovanci, prostor dostával střídavě. Na stopera je rychlostně dobře vybavený, má dobrou hlavu. Věřím, že má nejlepší roky před sebou a dokáže svůj potenciál rozvinout,“ přál si Pivarník.

Zemřel trenér boxerů Miroslav Kubánek. Na snímku jeho svěřenec Ludovit Plachetka. Ilustrační foto.
Zemřel boxerský mentor Kubánek, trénoval Konečného či Plachetku

Další novou tvář do obrany očekává kouč dvanáctého mužstva nejvyšší soutěže příští týden. „Dvě místa si nechám ještě volná, nabídky na hráče máme. Chceme hroťáka a jednoho krajního hráče, to je všechno. Závěr podzimu ukázal, že s tímto kádrem můžeme ligu zvládnout a potřebujeme, aby byl stabilizovaný,“ doplnil Pivarník. V posilovně už se objevil i rekonvalescent Jakub Šural.

Brněnský klub se poohlíží po fotbalistech, kteří se nevejdou do nabitých sestav pražské Sparty a Slavie. Padlo také jméno defenzivního záložníka Lukáše Marečka, s brněnským odchovancem už příliš nepočítá letenský celek.

Jeho návrat do domovského klubu však vypadá reálněji v létě. „Je to samozřejmě hodně zajímavé jméno, ale hráči ve Spartě vydělávají jiné peníze. Záleží, kam chce Mareček jít, zda to zkusí jinde za velmi dobrých podmínek. Uvidíme v nejbližší budoucnosti, zda to načrtneme, nebo ne,“ okomentoval ho Pivarník.

Příprava fotbalistů na jarní sezonu potrvá sedm týdnů. „Pod trenérem Pivarníkem jsem ji zažil v Plzni a po čtrnácti dnech jsem ležel na kapačce. Doufám, že to bude jiné z obou stran,“ usmál se brněnský záložník Miloš Kratochvíl.

Příprava fotbalistů Zbrojovky Brno
6. ledna, 13.00: Zbrojovka – Pardubice, Tipsport liga (VUT)
10. ledna, 11.00: Zbrojovka – Znojmo, Tipsport liga (VUT)
13. ledna, 11.00: Vyškov – Zbrojovka (Vyškov)
17. ledna, 13.00: Zbrojovka – Skalica, Tipsport liga (VUT)
20. ledna, 14.00: Zbrojovka – Nitra (Líšeň/Blansko)
25. a 26. ledna: Final Four Tipsport ligy (Vyšehrad)
30. ledna, 16.00: Hradec Králové – Zbrojovka (Uherský Brod)
31. ledna – 10. února: soustředění v Turecku
17. února: Bohemians 1905 – Zbrojovka, 17. kolo HET Ligy