Zbrojovka v utkání 23. kola nejvyšší soutěže doplatila na standardní situaci, na které se chystala. „Myslím si, že náš výkon byl dobrý, plnili jsme, co jsme si řekli. O to víc nás prohra mrzí, gól ze standardky je velká škoda,“ uznal pětadvacetiletý zadák.

Jihomoravané se nevzpamatovali z drsné srážky Pavlíka s gólmanem Dušanem Melichárkem, po níž stoper opustil hřiště na nosítkách. „Vždycky je nepříjemné, když vám odnášejí hráče, ale musíte to hodit za hlavu. Snad mu nic vážného nebude,“ říkal bezprostředně po utkání.

Domácí Zbrojovka (v červeném) prohrála proti pražské Slávii.
Pavlík opustil hřiště na nosítkách a Slavia pak zužitkovala rohový kop

Do stoperské dvojice se posunul Lukáš Vraštil a Kryštůfkovi připadla pozice Pavlíka. Jenže právě z jeho prostoru padla jediná branka zápasu. „Byl jsem tam se Škoďákem, balon šel mezi nás, ale úplně jsem ho ztratil za jeho hlavou a Tecl to dával skoro sám,“ soukal ze sebe stoper.

Brněnský celek se přitom tlačil i do zakončení, zanechal zase sympatický dojem, ale ze dvou utkání v řadě má jen bod. „Nasazení jsme měli, drželi jsme balon, jen škoda, že jsme nedávali góly. Chybí nám trošku štěstí, nepadá to,“ poznamenal.

Následující sobotu se Brňané představí na hřišti Slovácka, které má stejně bodů. „Bohužel potřebujeme spíš hrát hůř a dělat body, než hrát dobře a nezískávat nic. Na Slovácku musíme vyhrát,“ řekl rezolutně.

Sedm kol před koncem se totiž Zbrojovka stále namáčí v sestupovém marastu. „Nemůžeme propadat panice, soustředíme se na sebe. Když budeme hrát jako proti Slavii, body přijdou,“ tvrdil Kryštůfek.

Útočník Komety Martin Nečas (vlevo)
Mám asi poslední možnost na titul s Kometou, uvědomuje si Nečas