Přispěl k vítězství 1:0 nad Slováckem. „Atmosféra byla výborná, před tolika lidmi jsem ještě nikdy nehrál," nadchlo jej 6152 povzbuzujících diváků. „Kvalita soupeře byla o dost vyšší než ve druhé lize, fotbal rychlejší, tvrdší. Doufám, že si co nejrychleji zvyknu, ale dojmy z premiéry mám příjemné," popisuje levonohý záložník Lutonský.

Přehnaná nervozita osmnáctiletého debutanta nesvazovala. „Ze začátku mi sice trochu odskakovaly balony, ale pak jsem rozdal pár nahrávek a šlo to. Spíš než nervozitu jsem cítil z ligy trochu respekt, starší kluci i trenéři mě však povzbudili, že se nemám čeho bát," pokračuje drnovický odchovanec.

Pomohla mu také pětistovka brněnských příznivců, která rozburácela sektor hostujících fanoušků. „Bylo příjemné, že přijelo tolik lidí, kteří fandili celý zápas a vytvořili báječnou atmosféru. Jsme rádi, že jsme jim to vrátili vítězstvím a snad nás podpoří i doma," přeje si Lutonský.

Brňané vstoupili do utkání brankou Pernici v páté minutě a od té doby diktovali jeho tempo. „Slovácko jsme zaskočili, jeho hráči nevěděli co hrát. Dostali jsme se na koně a domácí k ničemu nepustili. Ale šlo o první duel, který Slovácku nemusel sednout," upozorňuje český reprezentant do devatenácti let.

Zbrojovka hned v úvodním kole po návratu zaskočila experty vítězstvím i předvedenou hrou. „Už na jaře jsme šli do každého zápasu s tím, že nechceme bránit, ale hrát fotbal s balonem. Jsme všichni rádi, že se nám povedl start. Doufám, že si v lize získáme respekt a nebudeme jen do počtu. Ale nesmíme se uspokojit, výhru potřebujeme potvrdit," nabádá mladík.

Příležitost dostane Brno v neděli od pěti hodin odpoledne na domácím trávníku s Teplicemi. Lutonský věří, že předvede lepší výkon než na Slovácku. „Bylo to můj první zápas v lize, zkusil jsem si, jaké to je. Teď už nemám obavu, budu v pohodě," dodává.