Tip Ligu pravidelně konzultuje i se svými kamarády, kteří v ní slaví také úspěchy. „Třeba před rokem náš gang vyluxoval závěrečná kola v Brně, ve Vyškově i Znojmě," usmívá se sympatický výherce.

Jde o vaše první celkové triumfy v Tip Lize?

Ano. Překvapilo mě to. První výhra, a hned ve dvou okresech. Navíc ve Znojmě jsem získal 117 bodů, tolik už dlouho nikdo neměl.

Proč tipujete ve více okresech?

Pocházím z Brna a ve Znojmě bydlím patnáct let. Kamarádi mi řekli, že není problém tipovat ve více okresech, tak jsem toho využil. Kromě Brna a Znojma soutěžím ještě ve Vyškově. To je pro mě však zakletý okres. Nejlíp jsem tam skončil celkově patnáctý a teď dvacátý. I když v jednotlivých kolech se mi tam daří. Letos jsem tam ovládl dvě po sobě.

V jakém okrese byl pro vás 
triumf těžší?

Ve Znojmě jsem po celou dobu držel své soupeře za zády a udržoval si určitý odstup. V Brně mi výhru spíš darovali protivníci. Každé kolo někdo z nich odpadl a já vydržel až do konce. Šlo spíš o dílo náhody než nějaký velký um. Obecně je v Brně daleko těžší uspět. Je zde nejvíc lidí a vlků mezi nimi najdeme hodně. Hráči z předních příček jsou opravdu dobří. Ale ve všech okresech jsou na špici výborní tipéři.

Jak jste se k tipování v Rovnosti dostal?

Nalákali mě kamarádi z Podhradí nad Dyjí. Asi před čtyřmi nebo pěti lety se ve Znojmě všichni tři umístili na bedně. Tehdy vyhráli kromě soudků s pivem i nějaké poukazy do restaurace. Byl z toho pěkný mejdan. (úsměv) Po jejich vzoru jsem se do Tip Ligy přihlásil také.

Dařilo se vám v soutěži od začátku?

Nejdřív jsem trochu paběrkoval, ale stále mě motivovali moji přátelé. Těm se totiž dařilo. Před dvěma lety vyhrál Jirka Procházka v Brně a Jirka Rybák ve Znojmě. To mě zase nakoplo.

Jak často slavíte výhry v jednotlivých kolech?

Občas se mi poštěstí. Musím však popsat husarský kousek, který se nám s kamarády povedl minulý rok. Asi dvě kola před koncem jsem v jednom ovládl Znojmo a Vyškov a kamarádovi Jirkovi Rybákovi se povedlo to stejné v posledním kole. Vyhrál Brno a Vyškov a další známý z Podhradí Franta Hudec zvítězil ve Znojmě. Náš gang to komplexně vyluxoval. (smích)

Scházíte se s přáteli a diskutujete často o svých tipech?

To ne. Jen soutěž konzultujeme po mailech a občas se pošťouchneme nebo si poblahopřejeme k úspěchům.

Považujete se za znalce fotbalu, hlavně toho regionálního?

Vůbec ne. Zrovna třeba na Vyškovsku mám s tipy problém. Zdá se mi, že tam má hodně lidí informace přímo z klubů a k těm já se nedostanu. Vědí, kde byly zrovna hody nebo ples, a to jsou důležité faktory úspěchu. (úsměv) Pak jim třeba vyjde úplně nepravděpodobný výsledek. V tom nemám šanci.

Kde sháníte informace?

Tipuju spíš citem. Pokud jsou někde nějaké okresní přebory, tak se to jinak nedá. Ty týmy neznám. U první a druhé ligy to je také o náhodě.

Plánujete v Tip Lize pokračovat?

Ano. Je to legrace, s kamarády nás to baví. Třeba s Jirkou Procházkou mezi sebou máme takovou soutěž o piva. Bodový rozdíl mezi námi na konci soutěže podělíme třemi a vyjde nám počet piv, kdo komu musí zaplatit. Ještě se připočítává bonusové pivo za to, kdo je v jednotlivých kolech lepší. Po každé sezoně jeden z nás toho druhého pozve a pěkně ho napojí.

Co říkali kamarádi na váš double?

Že je to výzva pro ně i pro ostatní dosáhnout na zajímavé mety. I když samozřejmě nejde o ceny. Ty jsou jen symbolické. Člověk tipováním stráví každý týden čtvrt hodiny a moc nás to všechny baví.