Proti Moravskému Krumlovu Veselý dorážkou rychle odpověděl na úvodní branku hostujícího Vojtěcha Řezáče, pak ještě do poločasu lobem poslal domácí do vedení. „S mojí postavou je pro mě spíš úkol pracovat pro mužstvo. Musím vyhrávat souboje a dávat míče spoluhráčům. Velké vápno je moje území, tam musím kralovat," popsal Veselý.

Moravský Krumlov se z vedení radoval pouze dvě minuty, pak dvakrát neuhlídal domácího šutéra. „Není snadné tak urostlého hráče bránit. Jenže jsme dělali nezvykle mnoho chyb ve hře. Když se to sečetlo, neměl zase tak složité se prosadit," posteskl si záložník Petr Machotka.

Ve druhém poločase ještě potvrdili vítězství Moravské Slavie dalšími góly Jakub Štourač a Tomáš Buršík. „Jako klíčový vidím gól na 2:1, potom se soupeř sesypal. Na nás bylo vidět, že jsme chtěli hrát, nikdo nebyl odevzdaný. Řekli jsme si, že už nemůžeme hrát o postup, ani sestup, a jdeme si užít fotbal," přiblížil předzápasovou taktiku Veselý, jehož tým zabodoval naplno po třech porážkách v řadě a je na šesté pozici.

Domácí mrzí pouze rychle obdržená branka. „Stává se nám to pořád. Někdy mi přijde, že zápasy začínáme za stavu 0:1. Naštěstí se nám podařilo rychle vyrovnat," oddechl si Veselý. „Je to škoda, rychlý gól nám dával dobrou šanci na nějaký bodový zisk," mrzelo Machotku, který s Krumlovem okupuje dvanácté místo.

V příštím kole čeká Moravskou Slavii derby, v sobotu od půl páté odpoledne nastoupí na hřišti Sparty.

Moravská Slavia Brno – Moravský Krumlov 4:1 (2:1)

Branky: 9. a 36. Veselý, 49. Štourač, 60. Buršík – 7. Řezáč

Žluté karty: 33. Veselý, 45. Cihlář (oba MS)

Rozhodčí: Vondryska – Ševela, Solfronk

Diváci: 100