V páté minutě brněnský špílmachr Pavel Zavadil připravil Moukanzovi výbornou přihrávku mezi obránce, a ten vnějším nártem zakončil na vzdálenější tyč. „Nešlo o tvrdou střelu, ale byla technická. Přesně jsem zamířil," popsal svůj gólový okamžik.

Pokus hrotového útočníka Zbrojovky připomínal kousek z dílny jeho slavnějšího krajana Nicolase Anelky. „To je můj idol. Hrajeme na stejné pozici. Líbí se mi jeho styl, sleduji ho. Je ale samozřejmě daleko lepší než já," dodal se smíchem forvard, který na zádech nosí číslo 29.

Nešlo o jediný výrazný moment z dílny pařížského rodáka. V 31. minutě běžel sám na branku Příbrami a hostujícímu kapitánovi Tomáši Zápotočnému nezbylo nic jiného než faulovat. „Dostal jsem se před něho. Lehce se mě dotkl a byl vyloučený. Tak to ve fotbale chodí," líčil třiadvacetiletý fotbalista.

Moukanza nastoupil potřetí v základní sestavě brněnského celku a jeho výkony rostou. „Proti Příbrami jsem se cítil opravdu dobře. Není to jen o mně, ale o celém týmu. Byl to poslední zápas doma. Je výborné, že jsme vyhráli. Jsem šťastný za sebe i za mužstvo," prohlásil svěřenec Václava Kotala.

Urostlý hráč má za sebou nepovedenou letní zkoušku v Mladé Boleslavi. Ve Zbrojovce se naopak adaptuje rychle. „Cítím se tu dobře. Trošku rozumím česky. Pomohl mi i hodně Venca Hladký. Na hřišti už rozumím všem pokynům," ujistil Moukanza.

Řekli o něm…
„Jsem rád, že mu tu vyšlo, to jsme od něj vyžadovali v předchozích utkáních. Pracuje mimo pokutového území, potřebujeme, aby se tlačil do šestnáctky."
Václav Kotal, trenér Zbrojovky

Zatím je neokoukaný, uvidíme za půl roku, až si něj budou soupeři dávat pozor. To se teprve projeví jeho kvalita. Je takový tahoun, umí s balonem, ale musí zapracovat na fyzičce a taktice, protože zatím málo rozumí."
Pavel Zavadil, kapitán Zbrojovky

PETR MUSIL