Třeskutému souboji dodá na atraktivitě ještě jeden fakt – k prvnímu utkání po zářijovém zranění zad už nastoupí brněnský kapitán Petr Švancara. „Po dohodě s doktorem jsem se rozhodl, že už do toho půjdu. Jsem na fotbal nadržený. Když kluci hrají, musím běhat, což mě po dvou měsících moc nebaví. Jen netuším, co od sebe čekat," uvedl pětatřicetiletý útočník.

O konečné umístění v zimní Tipsport lize se celky utkají v sobotu hodinu před polednem na umělé trávě v Brněnských Ivanovicích. „Na turnaji jsme už doteď odehráli dobré zápasy s kvalitnímu mužstvy. Ostrava je prvoligové mužstvo a očekávám velice dobré utkání," poznamenal brněnský trenér Petr Čuhel. Do utkání nenasadí Krále s Fallem, kteří patrně přijdou i o soustředění v Turecku, a zraněné Zavadila s Husárem. Šetřit bude Lutonského a viróza skolila Pernicu.

Proti Ostravě se Zbrojovka naposledy v přípravě představí v České republice. Ve čtvrtek odlétá na soustředění do Turecka, kde se střetne s jihokorejským Pusanem, kazašským Aktobe a maďarským Györem. Generálku odehrají Brňané 16. února místo Opavy na hřišti polského mistra Śląsk Wrocław.

Tipsport liga

Sobotní utkání o umístění:

Brněnské Ivanovice:

11.00: Zbrojovka Brno – Ostrava

Staré Město

13.00: Slovácko – Zlín

Karviná:

11.00: Frýdek-Místek – Orlová

13.00: Karviná – Znojmo