V týmu, kde do poslední chvíle před zápasem řeší sestavu, se mu nedaří. Líšni patří předposlední patnácté místo. V sobotu se od tří hodin odpoledne představí v Hlučíně.

V týdnu trénujete s jiným kádrem, než máte k dispozici v zápase. Způsobuje vám to problémy?
Nemyslím si. Zvažovali jsme, kolik hráčů z Líšně má na třetí ligu a ty jsme doplnili o fotbalisty Zbrojovky, kteří se musí rozehrát. Vycházíme si navzájem vstříc. Výsledky to bohužel nepřináší.

Momentálně jste na patnáctém místě. Před sezonou jste mluvil o středu tabulky. Co se děje?
Třetí liga není lehká, neodehraje se levou zadní. Nejsem si jistý, jestli tomu všichni hráči dávají sto procent, což se nám nevyplácí. Největší problém je, že máme nulovou souhru. Většinou se sejdeme až před zápasem.

Máte rozhodující slovo o sestavě, nebo vám do ní mluví hlavní trenér Zbrojovky Václav Kotal?
Rozhodnutí je na mně. Samozřejmě s ohledem na to, abychom v zápase uspěli. Doplňujeme sestavu hráči, u nichž chce trenér Kotal, aby se rozehráli pro první tým.

Na popud Zbrojovky se Líšeň posunula před sezonou o soutěž výš. Litujete nyní toho rozhodnutí?
Všichni jsme z toho smutní. Představovali jsme si, že bodů uhrajeme víc a třetí liga bude pro nás prospěšná. Zatím to tak bohužel není. Musíme se nad tím znovu zamyslet a pokusit se to zvládnout.

V čem vás soupeři v utkáních převyšují?
Některé zápasy jsme ztratili úplně zbytečně vlastními chybami. Těch pět bodů by se hodilo, abychom byli tam, kde jsme chtěli. Na jiné týmy jsme neměli.

Dostali jste dvojnásobek branek, než jste vstřelili. Vidíte větší mezery v útoku či obraně?
Dali jsme jedenáct gólů, což je málo. Navíc se nám zranil Stehlík. Větší problém ale vidím v obraně. Každý zápas hrajeme v jiné sestavě, nejsme sehraní, to je vizitka obrovského pohybu hráčů.

Slyšel jste už negativní ohlasy na výkony Líšně?
Samozřejmě, jsme na předposledním místě. Většinou jsou ohlasy takového charakteru, že pokud se nám nedaří, ať hrajeme pouze s líšeňskými fotbalisty. To ale nejde.

Vracel jste se do Brna s jiným očekáváním?
Žádnou zkušenost s amatéry jsem dosud neměl. Doufal jsem, že nám pomůžou kluci, co přijdou, ale zatím nám to nejde. Přesto věřím, že to vyjde a třetí ligu společně zvládneme.

ADAM HAVEL