Blansko jste ještě nedávno koučoval, v sobotu ho od tří hodin odpoledne vyzvete už jako trenér Rosic. Má pro vás utkání speciální náboj?

Body s Blanskem jsou pro mě stejně důležité jako třeba s Havlíčkovým Brodem. Utkání chceme samozřejmě zvládnout co nejlépe, ale že by mě případné vítězství nad bývalými svěřenci těšilo nějak víc? To se říct nedá. Pokud se stane, že urveme tři body, rozhodně nebudu po hřišti nějak provokativně poskakovat.

Co od úvodního jarního střetnutí očekáváte?

V prvním ostrém kole nikdo nemůže čekat Barcelonu. Věřím však, že oba týmy se budou po zimní přestávce prezentovat vysokým nasazením. Doufám, že se i lidé v hledišti budou dobře bavit.

Rosice jste převzal v začátku zimní přípravy. Jak se vám s týmem prozatím pracuje?

Těžko se mi to hodnotí po pouhých několika týdnech. Když se ale zaměřím čistě jen na přípravu, musím přiznat, že se v Rosicích cítím opravdu jako doma. Kluci v klubu jsou perfektní, i proto mám z přestupu dobrý pocit.

V přípravě jste čtyřikrát vyhráli, jednou remizovali a dvakrát těsně prohráli. Potěšily vás příjemně výsledky a herní projev týmu?

Musím přiznat, že ano. Výkon kluků hodnotím pozitivně. Proti soupeřům ze třetí ligy jsme slavili úspěch zejména s aktivním útočným fotbalem. Výsledky přípravných utkání ale rozhodně nechci přeceňovat. Důležité je, abychom přetavili poctivou práci z uplynulých týdnů v dobré výsledky i v mistrovských zápasech.

Jste známý jako trenér, který vyznává útočný fotbal. Budete se podobným stylem prezentovat i v Rosicích?

Určitě. Chci, abychom hráli útočný fotbal a aktivně napadali. Zanďoura od nás nikdo očekávat nemůže. (úsměv)

Kádr před startem druhé části sezony opustili dva klíčoví hráči, útočník Ondřej Přichystal a záložník Dalibor Dvořák. Podařilo se vám zacelit vzniklé mezery?

Myslím, že ano. Celkově jsme do týmu přivedli spoustu šikovných kluků. Třeba z Blanska přišel krajní obránce Petr Šíp, zálohu pak posílil ze Zbrojovky David Pazourek. Výborný je podle mě i stoper Michael Kršák. Odchod Ondry a Dalibora do Rakouska mě samozřejmě mrzí, ale nedá se nic dělat. I tak si myslím, že máme vyrovnaný a dostatečně široký kádr.

Do jarních bojů vstoupíte ze třináctého místa. S jakým umístěním budete na konci sezony spokojený?

Chceme se hlavně udržet v divizi. V minulosti jsem už vedl několik týmů, které bojovaly o záchranu, a proto vím, že jediná cesta, jak uspět, je rvát se o každý metr na hřišti. Věřím, že když se na jednotlivé duely připravíme dobře takticky a psychicky a také nám vydrží zdraví, potřebné body získáme.

Rosice v přípravě

Odehrané zápasy:

vs. Tatran Bohunice (prohra 3:4)

vs. Olympia Ráječko (výhra 3:0)

vs. MSK Břeclav (výhra 3:2)

vs. Sparta Brno (remíza 4:4)

vs. MS Brno (prohra 1:2)

vs. MFK Vyškov (výhra 2:1)

vs. 1.FC Slovácko B (výhra 3:0)

Nejlepší střelci v přípravě:

Petr Malata (5 branek), David Pazourek (4 branky), Dominik Moučka, Jiří Huška, Lukáš Matyska (všichni 2 branky)

MIROSLAV VOZDECKÝ