Protože od první do čtvrté nejvyšší soutěže na Brněnsku hrají jen tři celky, nikdo další se už nepřidá. Líšeň si kvůli partnerství se Zbrojovkou níž postavený klub vybrat nemůže. Třetí do party jsou právě Rosice. „Zrušili jsme B tým. S Bohunicemi jsme se dohodli hned. Ještě ten den, kdy svaz projekt oznámil," prohlásil ředitel Slovanu Petr Čejka.

Jeho celek už s farmářskou spoluprací zkušenost má. Jenže z opačné strany. Dva roky mu vypomáhalo Znojmo. Jenže tento vztah nefungoval ideálně, navíc Znojmo zakládalo juniorku. A po dvou letech se cesty rozdělily.

Místo tehdejší jednostranné pomoci nyní cesta vede oběma směry. „Znamená to, že i bohuničtí hráči můžou hrát za Rosice. Toho se dá využít například při rozsáhlejší marodce našeho mužstva," upozornil Čejka.

Bohunicím může pravidelná infuze rosických fotbalistů pomoct k návratu do divize. „Jsem rád, že jsme se domluvili. Ale teprve uvidíme, jak to bude fungovat. Věřím, že pro oba kluby bude spolupráce výhodná," přál si bohunický kouč Lukáš Kříž.

Ten v minulosti nastupoval také za Rosice. Popírá však, že partnerství je jeho dílo. „To spíš předsedy klubu Lubomíra Němce. Vztahy mezi Tatranem a Slovanem jsou dobré, nepanuje žádná rivalita," prohlásil.

To potvrdil také ředitel Rosic. A proto se dohoda zrodila prakticky okamžitě. „Věříme, že i vzhledem k dobrým vzájemným vztahům, které s Bohunicemi máme, bude tato spolupráce prospěšná oběma stranám," dodal funkcionář.

O nový projekt byl mezi menšími kluby zájem. Rosicím se okamžitě ozvaly další dva celky. Jenže měly smůlu. A dál se musejí spolehnout na vlastní hráče.

V Bohunicích po členech širokého kádru družstva z Brněnska sáhnou rádi. I když převaha „hostů" jako v případě zbrojováků v Líšni nejspíš nehrozí. Přesto se týmu ze západu Brna partnerství hodit bude. „Třeba jim nakonec pomůžeme k návratu do divize," pousmál se ředitel Rosic.