Slavia je aktuálně ve formě, vy jste odehráli poslední zápasy taky kvalitně. Čekali jste, že může zápas skončit takovým rozdílem?

Doufali jsme, že dokážeme rozjetou Slavii zadržet, protože jsme taky měli sérii dvou zápasů, které jsme zvládli. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany a chodit do protiútoků. Víceméně jsme hráli, co jsme chtěli, ale Slavia měla velmi kvalitní zakončení a téměř z každé šance dala branku.

Soupeř poměrně snadno procházel obranou. Co bylo špatně?

Hráči Slavie kopali spoustu balónů za obranu, to je hra, kterou umí. Mají vysoké kluky, kteří takové šance využívají. Některé balony jsme nezachytávali a soupeř šance proměňoval.

Doplatili jste tedy na výškovou převahu Slavie?

Branky padly po našich chybách. Jeden gól padl ze standardní situace, další dva pak po odrazu ze vzduchu, takže i výška rozhodovala. Nevěšíme ale hlavy a do zápasu s Mladou Boleslaví půjdeme s čistou myslí.

Poločas skončil remízou 1:1. S čím jste šli do druhé půle?

Mluvili jsme o tom, že v některých situacích budeme chodit níž, protože hodně míčů šlo za obranu. Věřili jsme, že vstřelíme další branku nebo aspoň udržíme remízový stav.

Srazil vás vedoucí gól Slavie na začátku druhého poločasu?

Každý hráč věří, že začátek zápasu nebo druhého poločasu mužstvo chytí, protože i takové chvíle rozhodují zápas. Nám se to bohužel nepovedlo, přesto jsme se snažili zápas zkomplikovat a dát branku.

Se Spartou jste na domácím hřišti uhráli remízu. Byla Slavia těžší soupeř?

Sparta hrála složitěji. Slavia hrála jednoduše a její hráči jsou navíc ve větším laufu než Sparťani.

Zápas se odložil ze závěru července, kdy Slavia nebyla v herní pohodě jako teď. Vypadal by v létě zápas jinak?

Slavia na začátku sezony sice nebyla ve formě jako teď, ale je zbytečné nad tím spekulovat. Prohráli jsme a musíme se od utkání odpíchnout k lepším výkonům.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ