Olomouc ale musela být hodně trpělivá, aby obranu soupeře prolomila. V úvodu totiž na Andrově stadionu hrozili hlavně hosté a první dvě šance patřily jejich útočníkovi Skalákovi. Brno se naopak neprosadilo s taktikou nakopávaných míčů na urostlého forvarda Kroupu a také domácí se před brankou soupeře trápili.

Po změně stran Sigma ale hostující celek dostala pod tlak a Brňany dlouho zachraňoval brankář Hladký. V 53. minutě stačil akrobatickým zákrokem vyrazit střelu Javůrka a o chvíli později sledoval, jak Doležal hlavičkuje nad břevno.

Krušné chvíle zažili Brňané po hodině hry. Hlavička Ordoše se odrazila od tyče k volnému Doležalovi, kterého stáhl obránce Pernica. Následný pokutový kop ale Ordoš neproměnil, jeho špatně umístěnou střelu brankář Hladký chytl. I když olomoucký tlak pokračoval, domácí útočníci svou zbrklostí šance trestuhodně zahazovali.

Sigma se prosadila až v 68. minutě, kdy aktivně hrající Ordoš napravil svoje předcházející penaltové zaváhání a po přesném centru střídajícího Navrátila vstřelil vedoucí branku. Brněnský kouč Kotal posílil v závěrečných dvaceti minutách útok, ke Kroupovi zařadil střídajícího Markoviče a byť Zbrojovka získala územní převahu, využít ji nedokázala.

Olomouc vyztužila defenzívu a spoléhala hlavně na brejky. Po jednom z nich mohl zvýšit náskok Varadi, jenž ale pouze trefil nohy padajícího brankáře Hladkého. O několik minut později po dalším brejku si Varadi už Hladkého chytře obhodil a snadno přidal pojišťující branku. Brno se už nezmohlo ani na případnou korekci výsledku. Hosté si tak připsali šestou prohru z posledních sedmi ligových zápasů.