„Všechny týmy to budou mít v Jablonci těžké. Má nesmírně kvalitní hráče," varuje další protivníky Jablonce brněnský ofenzivní univerzál Pašek.

Dají se navzdory porážce najít pozitiva, od kterých se odrazíte k dalším zápasům?
Určitě dají. Něco se nám povedlo, vypracovali jsme si nějaké šance. Hlavně v některých pasážích druhého poločasu jsme byli lepší než domácí Jablonec.

Vy jste měl největší brněnskou šanci, jenže jste trefil pouze břevno. Opakoval jste si tu situaci v hlavě?
Po zápase jsem se na tu šanci díval na videu. Měl jsem to trefit líp hlavou, ale míč odskočil. A skončil jenom na břevně.

Jablonec přes léto prošel výraznou obměnou. V základní sestavě proti vám nastoupilo hned pět nových hráčů, navíc chyběl zraněný kapitán Hübschman. Jak kvalitní je jablonecký „galacticos"?
Fotbalisté to jsou výborní. Mají zkušenosti i kvalitu. Je jasné, že se ještě sehrávají. Určitě mají o své hře trochu jinou představu. Do šancí se dostali. Ale to my také. Kdybychom nějaké proměnili, zápas mohl vypadat úplně jinak.

Kdo z nových mužů jablonecké sestavy na vás nejvíc zapůsobil?
Nejvíc se mi asi líbil Martin Pospíšil. Ale už jsem řekl, že tam mají spoustu dobrých hráčů.

Jablonec jste doma porazili v posledním kole minulé sezony. Vzhledem k obměně kádru vám tato zkušenost asi nepomohla…
Nedá se říct, že je to úplně jiné mužstvo. Zatím se ale sehrává, uvidíme, jak bude tým vypadat v dalších kolech.

Zbrojovka nevyhrála na Střelnici už sedm zápasů. Je to pro vás prokleté území?
V Jablonci je to vždycky těžké. I když loni jsme tam uhráli bod. Ale složité to tam teď budou mít úplně všechny mančafty.

I v brněnském dresu se představili dva noví hráči. Jak se vám líbily výkony záložníka Jana Sýkory a stopera Jakuba Jugase?
Pro Sykyho to byl tuším první start v nejvyšší soutěži vůbec. Ale zvládl ho dobře. Měl tam nějaké průniky i centry. A Jugy hrál ligu v Příbrami, je to hotový ligový hráč.

V sobotu vás na stadionu v Srbské ulici čeká druhé podzimní kolo nejvyšší soutěže. Co musíte zlepšit, abyste tentokrát proti Hradci Králové bodovali?
Proti Hradci hrajeme doma. Určitě chceme vyhrát. Musíme se zlepšit hlavně ve finální fázi, třeba centrech ze strany. A samozřejmě v proměňování šancí.