Výborné jarní a nyní i podzimní výkony mají společného jmenovatele – kouče Miloslava Machálka, který tým před necelým rokem převzal. A jeho recept na úspěch? „Poctivost, disciplína a práce,“ povídá zkušený trenér.

I když jsou jeho svěřenci aktuálně pátí, na jejich hře vidí nedostatky. „Dostali jsme hodně gólů a dost jich obdrželi těsně poté, co jsme skórovali. To nás stálo body, bylo v našich silách jich získat o pět šest víc. Jinak jsme odehráli slušný podzim a s umístěním jsem spokojený. Potkali jsme se i s horšími zápasy, ale naštěstí jich nebylo tolik. Mrzí mě, že máme sedmibodovou ztrátu na prvního, na jaře jsme chtěli ještě zlobit,“ říká Machálek.

Mužstvu na podzim výrazně pomohl líšeňský odchovanec a letní posila David Pašek, který dal dvanáct branek a je nejlepší střelec týmu. „Je velice pokorný, pracovitý a skromný člověk. Přišel po určitém období, kdy neměl fyzickou připravenost, jakou měl mít. Hodně nám pomohl svojí zkušeností a hlavně góly,“ tvrdí bývalý kouč Prostějova, HFK Olomouc či Jihlavy.

Ilustrační foto.
Morenda končila podzim s dorostenci

Zda však bývalý záložník brněnské Zbrojovky zůstane v Líšni na jaře, zatím netuší ani hráč. „Jsem ve fázi jednání a věřím, že něco klapne. Nechci předbíhat, protože pokaždé, když jsem něco řekl, dopadlo to naopak. Můžu říct, že jednám s týmem z profesionální soutěže u nás,“ prozrazuje Pašek.

Ten uplynulou sezonu strávil v kyperské nejvyšší soutěži v týmu Karmiotissa, kam zamířil právě ze Zbrojovky. I proto chce v osmadvaceti letech ještě zpět do profesionálního fotbalu. „Do Líšně jsem šel i s výhledem, že se třeba ještě posunu výš. Člověk se musí smířit, že třetí liga není profesionální fotbal, na nějž byl zvyklý deset roků. Vztah k Líšni mám a beru to zodpovědněji,“ líčí brněnský záložník.

Podle Machálka je adeptů na odchod z kádru víc. „V týmu se podle mě nachází několik hráčů, kteří mohou hrát i vyšší soutěž. Uvidíme, jestli o ně bude zájem. Všem přeji to nejlepší, ale na druhou stranu by nám hodně chyběli. Pokud někteří odejdou, musíme mužstvo doplnit,“ ví stratég.

Podzim Líšně
Umístění v MSFL: 5. příčka
Zápasová bilance: 7 výher, 5 remíz, 3 prohry
Vstřelené branky: 31
Obdržené branky: 23
Nejlepší střelec: David Pašek (12 gólů)
Nejvyšší výhra: 7:1 nad HFK Olomouc (8. kolo)
Nejvyšší prohra: 0:4
s Vyškovem (4. kolo)
Nejtrestanější hráč: Tadeáš Zezula (sedm žlutých karet)
Průměrná domácí návštěva: 328 diváků