Že se něco chystá tušil brněnský vládce vzdušného prostoru už delší dobu. „Už asi čtrnáct dní zpátky mi něco naznačoval výkonný ředitel Zbrojovky Vlastimil Ostrý. Pořád mi říkal, že se uvidí do konce týdne, jenže se to protahovalo a nevěděl jsem, na čem jsem. Klub asi čekal na vyjádření avizovaného nového trenéra. Definitivní verdikt o mém konci padl až ve středu," zmiňuje Košťál nepotvrzené informace, že v Brně po sezoně skončí i kouč Václav Kotal. „Nikdo nám nic oficiálně neřekl, ale všichni ví, že má do Zbrojovky přijít Svatopluk Habanec," podotýká obránce, který dosud na jihu Moravy odehrál 41 utkání a vstřelil dvě branky.

Nepříjemná zpráva Košťála nepotěšila, tragédii z ní však nedělá. „Přijde nový kouč, který se mnou ve svých představách asi nepočítá. Klub chce asi stavět víc na mladých fotbalistech, kteří ve Zbrojovce jsou. Kvalitu mají. To je fotbal a tak to v něm chodí," mluví smířlivě fotbalista, který začínal v Hradci Králové.

S podobným verdiktem musel jednoho dne počítat už když do Zbrojovky v 33 letech přicházel. „Na druhou stranu Pavlovi Zavadilovi je ještě víc a kdyby se nezranil, tak pořád hraje. Nejde stavět jen na mladých hráčích. Můj konec v Brně mě samozřejmě mrzí," říká Košťál.

S fotbalem chce zkušený stoper dál pokračovat na co nejvyšší možné úrovni. „Určitě se chci poprat kdekoli ve slušném klubu o svoji budoucnost. Pořád se cítím dobře. Snad nějaká nabídka z první ligy dorazí," doufá.

Přes neveselý konec bude mistr ligy s Libercem ze sezony 2005/2006 na brněnské angažmá, která trvalo dva a půl roku, vzpomínat v dobrém. „Nemůžu říct nic špatného. Trenér Kotal společně s tehdejším bossem Zdeňkem Kudelou mi dali šanci. Téměř po dvouletém zranění jsem byl bez angažmá a oni mě do Brna dovedli. Za to jsem vděčný. Až teď se zúročuje dlouhodobá práce kouče Kotala. Do Brna teď nikdo z ligy nejezdí rád, protože ví, že se tu body nerozdávají," povídá Košťál.

I když už ví o jistém konci, tak počítá, že ve zbylých čtyřech prvoligových duelech v brněnské sestavě nastoupí. „Máme před sebou těžké zápasy a chceme dohnat Slavii, která na nás má dvoubodový náskok," nevzdává Košťál boj o pohárové příčky.