Jeho svěřenci oba pokutové kopy využili, hostující Ratíškovice svoji šanci zahodily. Duel B skupiny I. A třídy skončil remízou 2:2. Diskuze vyvolal pouze třetí pokutový kop v zápase, který sudí nařídil za hru hostujícího Martina Breziny rukou. „Prostě se tak v danou chvíli rozhodl. Asi viděl ruku, i když naši hráči tvrdí, že Brezina zahrál tělem. Byl jsem od toho daleko," řekl hostující kouč Petr Kopl, který ovšem odmítá, že rozhodčí chtěl jeho mužstvo v zápase poškodit.

Koplovi víc než nařízená penalta vadila neuznaná branka Tomáše Kundraty za stavu 1:0 pro hosty. Sudí zcela regulérní zásah k údivu většiny fanoušků neuznal. „Kundrata potrestal chybu soupeře, ale rozhodčí nepochopitelně po deseti vteřinách vrátil hru na místo, odkud hráči Pavlovic rozehrávali svoji akci," kroutil hlavou Kopl.

Penalta nechala v klidu i hráče v duelu Rousínova s Bohunicemi, kde svůj pokus nevyužil domácí kapitán Miloš Žoček a nakonec se svým týmem padl 0:4. „Byla jasná, nemůžeme mít žádné námitky," pokrčil rameny předseda Tatranu Lubomír Němec po faulu Stanislava Píška na domácího Martina Puppa.

I jemu v utkání vadil verdikt rozhodčího při jiné situaci. „Musím se na to ještě podívat na videu, ale jsem si jistý, že za stavu 2:0 nám rozhodčí zastavili útok pro ofsajd, který nebyl. Náš hráč mohl jít sám na brankáře. Mohli jsme rozhodnout už v prvním poločase," zlobil se šéf brněnského klubu.

branky z pokutových kopů
Víkendové branky z pokutových kopů v krajských soutěžích:
Krajský přebor: Michal Benda (Jevišovice)
A třída, skupina A: Pavel Suchánek (Miroslav), Zdeněk Matoušek (Hrušovany)
A třída, skupina B: Milan Křivánek (Mikulov), Jakub Gremmel 2 (Velké Pavlovice), Dominik Kuchař (Kyjov), Matěj Wallisch (Břeclav B)
B třída, skupina A: Jakub Sedlák (Rájec-Jestřebí)
B třída, skupina B: Tomáš Ulrych (Moutnice), Martin Čermák (Moutnice), Martin Urbánek (Rajhradice), Jaroslav Kouřil (Rajhradice)
B třída, skupina C: Fotis Maniatis (Lovčice), Roman Grabec (Kněždub)
Dohromady: 15

KAŽDÉ ÚTERÝ V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST NAJDETE STRANU VĚNOVANOU VÍKENDOVÉMU FOTBALOVÉMU DĚNÍ NA JIŽNÍ MORAVĚ.