V roli kouče Viktorie nevydržel Pivarník ani sezonu. I přesto, že s Plzní držel první místo, vedení klubu jej na jaře odvolalo a padesátiletý kouč se ocitl bez angažmá. Nyní se i se svým realizačním týmem vrací. Ovšem v roli soupeře. „Tohle fotbalový život přináší, na zápas se samozřejmě těšíme a věříme, že jej zvládneme co nejlépe,“ hlásil brněnský stratég na klubovém webu.

Vzhledem k tomu, že Plzeň ještě loni vedl, vypsal pro utkání motivační odměnu. „Pokud uspějeme, pozvu tým na večeři,“ usmál se Pivarník.

Zápas 11.kola první fotbalové ligy.Zdroj: Deník

Nedělní soupeř brněnského celku zatím vyhrál všech deset duelů a na druhou Slavii má po deseti odehraných kolech v tabulce náskok už osm bodů. „Plzeň má velkou kvalitu, bude zapotřebí, aby každý z nás podal nadstandardní výkon. Každý jí chce vzít nějaké body, stejně tak my. Hlavně se však musíme dívat na sebe,“ povídal obránce Zbrojovky Petr Pavlík.

To Brňané se oproti Viktorii nacházejí na opačném pólu tabulky. Minulý týden ale opustili po výhře 2:1 nad Slováckem poslední místo a o skóre poskočili před Jihlavu. „Po vyhraném zápase je pochopitelně nálada v kabině lepší. Není ale důvod výhru přeceňovat, užili jsme si ji a od pondělka se připravujeme na Plzeň,“ líčil Pavlík.

VYNUCENÉ ZMĚNY

Do utkání určitě nezasáhne Jan Polák, který si odpyká trest za čtyři nasbírané žluté karty. „Bude nám chybět, Poly je v týmu nejzkušenější, má toho nejvíc odehráno. Je to ztráta, ale takový je fotbal, v sezoně přicházejí karty i zranění. Sice to vyšlo na Plzeň, ale my se musíme se zápasem vypořádat i bez něj,“ burcoval brněnský zadák se čtyřkou na dresu.

Tím ale trable Zbrojovky nekončí. Zápas vynechá i další záložník Miloš Kratochvíl, který také umí hrát i do defenzivy. V Brně totiž hostuje právě z Viktorie a Pivarník jej do utkání nemůže nasadit. „Je trochu škoda, že musíme sestavu zase měnit, ale šanci dostanou další hráči,“ řekl brněnský lodivod.

České lize sice Plzeň vládne, v Evropské lize už tak dominantní není. Ve čtvrtek prohrála 2:3 na hřišti Lugana, takže si ze Švýcarska kromě zápasu navíc, přivezla i špatné rozpoložení z matného výkonu. „Zápas byl z naší strany velice pomalý, soupeř velice umně zhušťoval prostor a trestal nás z brejkových situací,“ uznal trenér Plzně Pavel Vrba.

Trenér Karel Jarůšek.
Bohunice zvládly derby, kouč Jarůšek byl poprvé v životě vykázán z lavičky