Záchranářský duel, kterým Zbrojovka uzavře úvodní třetinu nejvyšší soutěže, začíná na stadionu v Srbské ulici v pět hodin odpoledne. „Hráči nemají hlavy až tak dolů, trošku se zvedají, ale tlak na nich leží,“ všiml si Pivarník.

S mužstvem strávil deset dní v reprezentační pauze a snažil se mu vštípit vlastní styl hry. Od začátku sezony po Svatopluku Habancovi a Richardu Dostálkovi už jako třetí kouč Zbrojovky. „Těžko si to hráči zažijí za tak krátkou dobu. Řekli jsme si systémové prvky a také o organizaci hry,“ uvedl padesátiletý kouč.

Sestava Zbrojovky. Infografika.Zdroj: Deník/Ivo Špatný

O Pivarníkovi je známo, že má rád disciplínu, ale s posledním týmem tabulky pracuje citlivě. „Když to cítím, snažím se atmosféru uvolnit. Jde o to, abychom vše drželi v rovnováze a hráči se musí devadesát minut snažit, aby neupadali na duchu,“ nabádal kouč.

Také Pivarník vyznává ofenzivní fotbal stejně jako jeho předchůdce Habanec, v momentální situaci však klade důraz na jednoduchost a srozumitelnost pokynů. „Stav mužstva nebyl ideální, viděl jsem hodně negativních věcí, ale nechci se vracet do minulosti. Doufám, že pomůže změna a prvky, které jsme přinesli,“ přál si trenér, jenž ve čtvrtek v základní sestavě řešil tři otazníky.

ČTYŘI BODY ROZDÍL

Zbrojovku čeká velmi důležité utkání, jedenácté Slovácko má před ní k dobru pouze čtyři body. „V Brně už jsem zažil obdobné situace, nejsem z nich ve stresu. Musíme naplno bodovat,“ pravil brněnský záložník Milan Lutonský.

Kouč Zbrojovky své svěřence ještě poznává a u některých si nezapamatoval křestní jména. „Ještě se spletu a píšu si jména i příjmení, abych je vnímal. Nevím, zda jsou hráči naštvaní, ale musí to pochopit,“ po-usmál se Pivarník.

Kometa rozebrala Olomouc a zvítězila 5:0.
Sedmé vítězství Komety v řadě. Brněnský válec smetl Olomouc 5:0

Bývalého prvoligového kanonýra Libora Doška, který ve Zbrojovce dělá vedoucího týmu, však poznal bezpečně. „Byl bych radši, kdyby hrál za Brno, ale říkal, že musí shodit pět kilo. Pak si zase bude stěžovat, že je slabý,“ vtipkoval trenér. „Doufám, že Francis a Škoďák (Koné a Michal Škoda – pozn. red.) se nastartují a začnou dávat góly,“ doplnil Pivarník.

Slovácko pod novým koučem Michalem Kordulou dosud jednou prohrálo a dvakrát remizovalo. „Po trenérské výměně se stává, že se klima v kabině uvolní a mužstvo se nakopne. Doufám, že to nebude tento případ, a s Brnem si poradíme,“ přál si kapitán Slovácka Veliče Šumulikoski.

Trenér Zbrojovky Brno Roman Pivarník.
Trenér do nás taktiku dávkuje rozumně, říká o změně kouče Lutonský