Za stavu 1:1 přišli hostující fotbalisté o záložníka Davida Paška, který dostal v 54. a 56. minutě dvě žluté karty. První za filmování a druhou za nakopnutí Vaňka do hýždí. „Ta první žlutá karta byla absolutně zbytečná. Nevím, proč David padal, když se vyhnul Limberskému a mohl jít dál sám. Byla to taková dětská karta," zlobil se Kotal.

„První žlutá asi určitě za simulování. Druhá nevím, musím se na to podívat, ale myslím, že ji rozhodčí nemusel dávat," doplnil Pašek.

Západočeši v přesilovce stupňovali tlak, ale dlouho se nemohli prosadit. Plzeňský trenér Karel Krejčí poslal na hřiště i zkušeného forvarda Pavla Fořta, který nakonec stál u zrodu vítězné branky domácích. Po jeho přihrávce před branku se dostal k míči Jan Kopic a skóroval. „Obránce čekal, že to budu dávat vzduchem, ale já to chtěl dát Johnnymu (Holendovi – pozn. red.) do nohy. Byl to gól Johnnyho. Odstavil hráče, nalil to Honzovi a já pak už jen viděl, jak to letí do brány a radoval jsem se," podotkl Fořt.

„Kvůli tomuhle tady asi jsem. Jsem rád, že jsem mohl pomoci," dodal.

Zbrojovka přitom do zápasu vstoupila skvěle, když v desáté minutě zatáhl Lukáš Zoubele balon až k lajně, před vybíhajícím gólmanem Viktorie Matúšem Kozáčikem jej vrátil před bránu a Řezníček zamířil přesně k tyči. Brněnský šutér vstřelil svůj jedenáctý gól v ligové sezoně. „My jsme se chtěli pokusit získat bod. Plzeň samozřejmě svou kvalitou měla v prvním poločase jasnou převahu, ale nám se podařilo dát vedoucí gól. Bohužel jsme brzo dostali vyrovnávací," posteskl si Kotal nad brankou Jana Baránka, jenž napálil do sítě balon odražený od břevna po Hejdově teči a radoval se z pátého gólu v sezoně.

Po druhé trefě Kopice si Plzeň připsala již čtrnáctou výhru za sebou a směřuje k mistrovskému titulu. „Vážím si toho, že jsme to zvládli. Byl to podobný zápas jako ve Zlíně. Zase musím kluky pochválit, že ukázali charakter, srdíčko, že jsme podruhé za sebou otočili nepříznivý vývoj," ocenil Krejčí.

Zbrojovka je i přes porážku dál na šesté pozici, v příštím kole přivítá doma Příbram.

Viktoria Plzeň – Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

Branky: 17. Baránek, 80. Kopic – 10. Řezníček. Rozhodčí: Hrubeš – Nádvorník, Vlasjuk. ŽK: Matějů – Škoda, Pašek, Košťál. ČK: 56. Pašek. Diváci: 10 850.

Plzeň: Kozáčik – Matějů, Baránek, Hejda, Limberský – Hrošovský, Vaněk – Petržela (73. Kopic), Kolář (75. Fořt), Kovařík – Holenda (88. Řezník). Trenér: Krejčí.

Brno: Melichárek – Hyčka, P. Buchta, Košťál, Jovanovič – Lacko (67. Malík), Zoubele (78. R. Buchta) – Pašek, Škoda (85. Vávra), Lutonský – Řezníček. Trenér: Kotal.