„Těším se na každý trénink i zápas. Když budu zdravý, klidně budu trénovat celý den," povídal s úsměvem třicetiletý fotbalista.

Brněnská opora odehrála na podzim pouhých 26 minut v duelu se Slováckem. Pak znovu zaujala místo na marodce. Mezlíkovi se obnovilo zranění kotníku, které si přivodil na začátku letní přípravy v utkání s Trenčínem. „Původní diagnóza zněla natržené vazy, jenže pak se z toho vyklubaly přetržené," posteskl si.

Další chirurgický zákrok podstoupil v listopadu loňského roku. „Lékaři mi čistili kloub, ve kterém jsem měl nějaké úlomky. Mysleli si, že kvůli tomu mám bolesti. Snad to tak bylo," doufal.

Ke svižnějším pohybům se Mezlík odhodlal až v posledních dvou týdnech. Měsíc po operaci chodil o berlích. „Šest týdnů jsem nic nedělal, to bylo hrozné. Na fotbal jsem sice jezdil, fandil jsem, ale uvnitř mě to hrozně žralo," vzpomínal na krušné chvilky, kdy nemohl spoluhráčům pomoct.

Uplynulý půlrok si tak přeje z paměti co nejrychleji vymazat. „Je to moje nejdelší zranění, vždyť předtím jsem deset let byl zdravý. Měl jsem vždy zranění, která se do měsíce vyřešila. Tohle byla lekce, na kterou dlouho nezapomenu," poznamenal.

Ve čtvrtek už s týmem poprvé vyběhl k nabírání fyzické kondici. „Hrozně se na přípravu těším, půlrok bez fotbalu mi chyběl. Chci zase začít fungovat v režimu normálního hráče," radoval se.

I když už se Mezlíkův kotník umoudří, ví, že myšlenky na něj úplně snadno nezažene. „Mám pořád nafouklou hlavu, jsem nervózní a nejistý. Doufám, že už bude vše dobré, ale jistotu nemám," připustil.

Součást zimní přípravy Zbrojovky tvoří tradiční také Tipsport liga. Mezlík zatím zvažuje, zda kotník vystaví zátěži na umělé trávě. „Uvidím, jak bude vypadat v tréninku. Podle zdravotního stavu se rozhodneme, jak budu pokračovat dál," sdělil.

Dvanáctý tým tabulky čeká na jaře boj o záchranu v nejvyšší soutěži, kde jej jen skóre dělí od sestupové příčky. „Týmů je namočených víc. Ale věřím, že pokud budeme všichni zdraví, v pohodě se z toho vysekáme," odhadoval brněnské šance.