Váš bývalý spoluhráč si i přes pohodové vedení Viktorie dělal zálusk na čtvrtou branku Západočechů…
Byla na něm vidět obrovská touha po gólu. Dělal nám velké problémy, zabíhal do volných prostorů a jednou přihrával do gólové šance, naštěstí z toho ani jednou branka nebyla.

Plzeň opět potvrdila svoji dominanci v lize. Existovala nějaká šance na bodový zisk?
Nějakou jsme asi měli, ale náš výkon by musel být nadstandardní. Bohužel jsme vyrobili několik chyb, z nichž nás Plzeň potrestala.

Čekali jste, že Plzeň potrápíte víc?
Určitě jsem věřil, že máme na to, abychom bod udělali. Všichni jsme to tak cítili. Zápas jsme si však pokazili v úseku patnácti minut.

Zápas brněnské Zbrojovky. Ilustrační foto.
Jasno bylo už v poločase. Zbrojovka jede z Plzně bez bodu

Bylo na Viktorii vidět, že nechce dopustit, aby se opakoval špatný výkon, který předvedla v Evropské lize proti Luganu?
Je to možné, ale prvních třicet minut jsme soupeře drželi na uzdě, nevypracoval si skoro žádné šance. Po první brance jsme se trochu sesypali a Plzeň začala dominovat.

Udílel vám trenér Pivarník nějaké speciální pokyny, vzhledem k tomu, že plzeňské fotbalisty zná ze svého angažmá ve Viktorii?
S každým hráčem, který nastupoval do zápasu, individuálně hovořil, a říkal, na koho zřejmě bude hrát. Také popsal, v čem je daný jedinec silný, kam dělá kličku, jak centruje, případně které věci mu znepříjemnit a co nemá rád. Kouč nám hodně pomohl, do utkání jsme šli dobře připravení, ale bohužel jsme to nepotvrdili.

Do zápasu nemohli naskočit Miloš Kratochvíl ani defenzivě laděný Jan Polák. Znamenalo to velkou komplikaci směrem dozadu?
Honza je obrovská persona, která nám pomáhá jak psychicky, tak při hře. Neztratí žádný balón, naopak jich spoustu vybojuje, i soupeři z něj mají respekt. Samozřejmě mohlo hrát roli, že nenastoupil, ale máme další hráče, kteří mohou naskočit. Sice jsme nevyhráli, ale nemůžeme se vymlouvat, že nám chyběli jeden nebo dva hráči.

Hokejisté brněnské Komety v šestnáctém kole extraligy zvítězili na ledě Mladé Boleslavi.
Vejmelka vychytal Mladou Boleslav. Kometa po výhře 2:0 zase vévodí extralize

Jak jste se o poločase za stavu 0:3 namotivovali na druhou půli?
Hlavně jsme se v kabině bavili, že nechceme dopustit nějakou ostudu, abychom nedostali pět šest gólů. Trochu k tomu asi přispělo, že Plzeň už nehrála naplno a tolik se nepouštěla dopředu. Změnilo se to až s příchodem Kuby Řezníčka. Také jsme si řekli, že prohráváme o tři banky, takže nemáme být z čeho nervózní a musíme začít hrát, co chceme.

A to je?
Po první brance jsme hráli na volno, byli jsme moc roztažení a nedrželi kompaktní blok. Zároveň jsme nebyli dostatečně agresivní a soupeře nechali hrát. Od druhého poločasu jsme chtěli lépe bránit, být aktivní a odvážní, abychom dali nějaký gól. To se bohužel nepovedlo, ale naštěstí jsme ani žádný nedostali.

Hned po přestávce měl asi největší šanci vašeho týmu Martin Juhar po chybě brankáře Matúše Kozáčika, kterou však neproměnil. Mohla vás případná vstřelená branka ještě nakopnout?
Měli jsme nějakou příležitost, kterou jsme neproměnili. Můžeme si říkat, že kdyby z ní byla branka, tak bychom zapnuli, ale třeba také ne, těžko říct.

Socha prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka na Komenského náměstí promluvila. Alespoň prostřednictvím háčkované dečky, která se na ni v pondělí dopoledne objevila. Nesla slovo Padnu.
Socha prezidenta Masaryka opět "promluvila". Padnu, stálo na háčkované dečce