Ukrajinský forvard měl z gólu radost, byť férově přiznal, že měl v úmyslu centrovat a lob zapadl do sítě neúmyslně. „Jednou už se mi takový gól dát povedlo, ale to jsem byl ještě hodně mladý. Byl podobný, ale rozdíl byl v tom, že tehdy jsem to tak chtěl,“ usmíval se Tašči.

V sobotním zápase měl ještě další dvě gólové příležitosti, ale nevyužil je. „Jsem na sebe naštvaný, že jsem nepřidal další branky. Už minule proti Spartě jsem měl spoustu šancí, tentokrát taky, ale zůstalo u jednoho gólu. I za něj jsem rád, budu pracovat na tom, aby přicházely další,“ slíbil.

Počtvrté v řadě nastoupil v základní sestavě a se spoluhráči už začíná nacházet společnou řeč. „Děkuju jim, že mě tak dobře nacházeli. Jako profesionál se musíte přizpůsobit hře týmu, jinak jste nepoužitelný. Samozřejmě to nějaký čas zabere, snažím se adaptovat co nejrychleji,“ povídal.

Po příchodu z německého Stuttgartu chybělo Taščimu herní vytížení, ale nyní se už cítí lépe. „První dva tři zápasy nebyly z mojí strany ideální. Byl jsem v lize nový, ale teď se cítím fit a doufám, že budeme sbírat dál body,“ řekl třiadvacetiletý fotbalista.

Zbrojovka přehrála Jablonec 2:0 díky trefám Taščiho a Řezníčka.
Zbrojovka po dvou gólových parádách porazila Jablonec

V nejvyšší české soutěži rodák z Oděsy zatím naskočil do šesti jarních utkání a připsal si druhou branku. Statistici mu nakonec přiřkli i zásah na Letné, který při porážce 2:3 původně označili za vlastní gól Sparty. „Ten gól nám vyhrát nepomohl, ale odehráli jsme tam dobrý zápas. Česká liga je opravdu těžká, všichni hráči jsou tu hladoví a bojují. Zápasy jsou hodně o soubojích, ale jak říkám, pokud chce být člověk platný, musí se přizpůsobit,“ dodává vysoký útočník s číslem 93 na zádech.