„I prohra 3:0 pro hráče může být užitečná, pokud si z toho vezmou to pozitivní. Hlavně kluci, kteří přišli z dorostu, si zahráli proti mužům. A viděli jsme, že Filip Němec může bez problémů chytat v divizi," hlásil po zápase trenér poraženého celku Michal Kugler. „Kdybychom dali jednu, dvě branky, zápas by se pro soupeře vyvíjel hůř a bylo by to pro něj složitější," dodal Kugler v reakci na prvních deset minut zápasu, v nichž mělo Blansko dvě tutovky. Jednu zařídil Jan Nečas, když si vynutil faul a vybojoval solidní pozici pro přímý kop Petru Šípovi. Jeho tvrdá rána narazila na rukavice pozorného Ziga v bráně Líšně.

V další akci, která byla v režii dua z dorostu, naservíroval Kratochvíl míč Beránkovi do samostatného úniku. Po jeho zakončení na Údolní neduněly hromy, ale branková konstrukce.

Skóre utkání měnilo svůj stav poprvé ve 14. minutě. Před Němcem se objevil nekrytý Stehlík a přihrávku Ovsepjana elegantně doťuknul do poloprázdné brány. A podobná akce po ose Ovsepjan – Stehlík se podařila Líšni znovu o čtyři minuty později. Tentokrát na konci stál a na 2:0 zvyšoval Jakub Milotinský.

Ještě před druhým gólem hostů se na druhé straně hlásil o slovo hlavičkou Juran, ale balon těsně přeletěl horní tyč. „Kdybych trénoval, tak bych mohl hrát v poli, ale v bráně je to asi lepší. Škoda, kdybychom dali aspoň gól, zápas mohl vypadat jinak," uvědomoval si „útočník na půl úvazku" Juran.

Jeho kolega mezi tyčemi se musel ohánět, protože soupeř hrozil dlouhými balony za obranu, Ovsepjan zásoboval spoluhráče centry a při chuti byl i střelec první branky Stehlík, který se v závěru dočkal druhého zásahu. Mezitím se nad stadionem přehnala bouřka a místo přestávky na osvěžení se oba celky mohly zchladit kapkami deště. V 58. minutě hlavičkoval těsně nad Stehlík a při Ovsepjanově střele zase dostal prostor nechat vyniknout své gólmanské dovednosti Němec.

Skóre uzavřel stejně jako otevřel Stehlík, když zase stál ve správný čas na správném místě. Němec střelu Wally pouze tečoval a jeho spoluhráč balon doklepl za čáru.

„Myslím, že jsme nezklamali. Hráli jsme to, na co jsme měli. Soupeř byl techničtější, rychlejší, bohužel nám ke konci zápasu docházely síly a podle toho to vypadalo. Chtěli jsme zápas dohrát se ctí, na Líšeň jsme dneska neměli," přiznal Juran.

„Jsem rád, že si zahráli kluci, co přišli z dorostu plus dva dorostenci. Juran si zaběhal v útoku, proč ne, myslím si, že dobrý fotbalista by měl umět hrát všude a David je podle mě velice slušný útočník," vysmekl Juranovi poklonu trenér Kugler.

„Bylo obrovské vedro, tak to nebyl fotbal nahoru – dolů, ale myslím si, že jsme dobře drželi balon, a zároveň jsme dali brzo góly a rozhodli zápas pro nás. Kluci se vrátili z dovolené, začali jsme trénovat v pondělí, ve středu jsme hráli ve Znojmě, kde jsme dostali za vyučenou, ale dneska už to bylo o něco lepší," pochvaloval si trenér Líšně Josef Mazura.

Líšeň příští týden v prvním kole poháru vyzve třetiligovou Kroměříž. Na Blansko čekají přípravná utkání s Ivančicemi a Moravskou Slavií Brno, 8. srpna startuje divize a v prvním zápase budou blanenští fotbalisté hostit Přerov.

FK Blansko – SK Líšeň 0:3 (0:2)

branky: 14., 85. Stehlík, 18. Milotinský

FK Blansko: F. Němec – Blažek, Vintr (46. Zmeko), Beránek, Šplíchal, Nečas, Kratochvíl, Šíp, Buchta, Gromský, Juran

SK Líšeň: Zigo – Drábek, Čampa, Stehlík, Lontras (76. Walla), Avdić, Ovsepjan, Matoušek, Hanuš, T. Vejmelek, Milotínský

diváci: 150

IVETA BORKOVÁ