V některých zemích ještě přestupní období pokračuje. „Nechám to na manažerovi, jestli o mě nějaký klub bude stát a dá konkrétní nabídku Brnu, která se vedení bude líbit. Teprve potom se budu domlouvat s klubem, jestli se líbí i mně," popsal Škoda, který se s deseti podzimními brankami dělí o čelo žebříčku kanonýrů první ligy se sparťanem Davidem Lafatou.

Když zůstane v Brně, mrzet ho to nebude. S vedením už jednal o možném prodloužení smlouvy, která platí do června 2018. „Předběžně jsme domluvení, ale nic jsem neprodloužil," doplnil osmadvacetiletý forvard.

Nedořešenou budoucnost v hlavě má, ale snaží se ji nevnímat. Ve čtyřech zápasech přípravy zatím vstřelil tři branky. Ze soubojů neuhýbá, na zdraví však myslí. „Samozřejmě se snažím dávat pozor, ale nedá se uskakovat ze soubojů. Fotbalista vycítí, když to smrdí a někdo tam jde nohou dopředu. Radši uskočí, než aby se po nějakém souboji na umělce vyřadil na dva tři měsíce," prohlásil Škoda.

O zájmech dalších klubů se baví také s bratrem Milanem, útočníkem Slavie. „S ním mluvím o všem. Říkal, že by bylo dobré, kdybych odešel už teď, ale kdyby ne, nic se neděje. Už minulou sezonu jsem dal sedm gólů, na podzim deset. Kdybych dal na jaře ještě třeba pět, bude to super a v létě mám víc možností," přemítal brněnský útočník.

Přečtěte si: Majitel splnil, co nám na očích viděl. Musíme to zúročit, ví trenér Habanec

Čtěte také: Návrat Zavadila na hřiště? Jako další posila, říká záložník Zbrojovky Buchta