V prvním poločase byla Zbrojovka aktivnější tým, už v jedenácté minutě mohla jít do vedení. Po rohu však Pavel Košťál trefil jen tyč a Jakub Řezníček z následné dorážky pálil jen do ostravského brankáře Jiřího Pavlenky.

Ve 32. minutě se do vedení kuriózně dostali hosté. Davor Kukec zahrál rohový kop tak, že míč nikým netečovaný propadl až do brněnské branky. „Byla to moje chyba. Nechal jsem se unést pohybem hráčů," vzal na sebe brankář Martin Doležal zodpovědnost.

Ještě do poločasu se ale Zbrojovce podařilo vyrovnat. Centr z pravého křídla uklidil do branky navrátilec do brněnské sestavy Michal Škoda. „Soupeři se v prvním poločase povedly dva protiútoky a navíc dali hosté gól po chybě brankáře. Naštěstí jsme ještě do poločasu vyrovnali," shrnul první poločas brněnský trenér Václav Kotal.

Ve druhé půli Zbrojovka nadále stupňovala. Druhou tyčku po rohovém kopu v zápase trefil Košťál, tentokrát rozezvučel břevno. Do vedení se mohl znovu dostat i Baník.

Francis Narh běžel sám na Doležala v brněnské brance, ve velké šanci ale ještě hledal Marka Šichora. Ten už tísněn brněnskými beky mířil jen na prostředek branky.

Postupně v úmorném dusnu oběma týmům zřejmě docházely síly a tempo moravského derby uvadalo. Na hřišti se navíc začalo přiostřovat a časté fauly obou týmů kouskovaly hru.

Pár minut před koncem přišla rozhodující chvíle utkání, po faulu na Davida Paška odpískal sudí penaltu pro Brno, kterou neomylně proměnil kapitán Zavadil. „Brankář sice vystihl směr mého kopu, věděl jsem ale, že je rána dost razantní. Věřil jsem si," usmál se záložník.

„Kdybychom měli zkušenější mužstvo, dvě branky v závěru poločasů nedostaneme," litoval kouč Baníku Radomír Korytář.

Následně ještě brněnského Paška ostře sejmul Šichor a strhla se na fotbalové poměry veliká mela připomínající hokejové šarvátky. Šichor následně odešel do kabin, dostal červenou kartu. „Konec byl vyhrocený, ale férový. Všechno jsme si vyříkali na hřišti," upozornil Zavadil.

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branka: 43. Michal Škoda, 88. Zavadil z pen. - 32. Kukec. Rozhodčí: L. Kovařík - Nádvorník, Pospíšil. ŽK: Keresteš - Narh, Foltýn, Šašinka. ČK: 90. Šichor (Ostrava). Diváci: 5326.

Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Vávra (61. Pašek), Zavadil, Zoubele (69. Chrien), Malík (82. Lacko), Michal Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.

Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Kouřil, Vengřinek (46. Šichor) - Mondek, Mensah, Kukec (77. Šašinka), Foltýn - Azevedo, Narh. Trenér: Korytář.