Mužstvo z Brněnska se po polovině sezony usadilo na senzační druhé příčce. „Chtěli jsme se pohybovat do desátého místa, takže je to pro nás jedním slovem překvapení. Nikdo něco takového nečekal. Tak vysoko jsme jen díky velké motivaci a práci kluků," přemýšlel kouč úspěšného celku Jaroslav Minařík.

Tomu přitom na začátku sezony mohly spíš vlasy vypadat hrůzou. Pevná obrana z I.A třídy se trenérovi tři týdny před startem soutěže rozsypala. „Měl jsem z toho velké obavy, ale podařilo se nám jim slepit dohromady. Dal jsem šanci mladým klukům, přivedli jsme Sklenáře s Březinou, kteří se ukázali jako dobré nákupy. To vše jsme složili dohromady včetně pouze 165 centimetrů vysokého stopera a fungovalo to. To bylo hodně důležité," upozornil trenér na pouhých 21 obdržených branek.

I když druhé místo nabízí možnost zabojovat na jaře o postup do vyšší soutěže, nad tím ve Vojkovicích nepřemýšlí. „Vůbec si těmito myšlenkami nelámeme hlavu. Výš nechceme. Krajský přebor je pro místní klub strop. Bude lepší pohybovat se v popředí tabulky soutěže, než bojovat o záchranu a potýkat se s nedostatkem peněz v divizi. Stejný názor má i vedení klubu," ujistil Minařík.

Ke druhé půlce sezony vzhlíží i s nadějemi. Na hřiště se může po pauze zaviněné zraněním vrátit bývalý prvoligový hráč Zdeněk Valnoha. „Uvidíme, jestli se dá zdravotně do pořádku. Rozhodnutí nastoupit bude na něm, ale pokud by záleželo na mně, rád ho v sestavě uvítám," ujistil kouč.

KOMPLETNÍ TÉMA O PODZIMNÍ ČÁSTI KRAJSKÉHO PŘEBORU Z POHLEDU VŠECH TÝMŮ Z BRNĚNSKA SI PŘEČTĚTE V TIŠTĚNÉM PÁTEČNÍM VYDÁNÍ BRNĚNSKÉHO DENÍKU ROVNOST