Právě třiadvacetiletý slovenský reprezentant je teď na seznamu brněnských posil napsán na prvním místě. O Ivanu už dříve projevily zájem Slavia, Olomouc, Teplice nebo slovenský mistr ze Žiliny. Brno zůstávalo v pozadí, ale nyní zaútočilo.

„Se Slováckem už jsme v podstatě dohodnutí. Teď už jen čekáme na vyjádření hráče,“ uvedl Roman Pros, spolumajitel 1. FC Brno. Nijak ho netrápí sebevědomé výroky olomouckého Jiřího Kubíčka. „S nabídkou, jakou jsme Slovácku dali, nás nemůže nikdo trumfnout,“ holedbá se šéf fotbalové Sigmy.

„Pan Kubíček si může říkat, co chce,“ kontruje Pros. „K tomu mohu pouze uvést, že to, co si může dovolit Olomouc, si my můžeme dovolit také,“ dodává s klidem. Případným příchodem Ivany by posilování brněnského kádru zdaleka neskončilo.

„Potřebujeme posílit útok, dále náhradu za Mazucha do středu obrany a také krajního beka,“ vyslovil svoji představu nový trenér Petr Uličný. A vedení se snaží vyjít mu vstříc. „Momentálně je pro nás prioritou Ivana, ale paralelně probíhají i další jednání,“ prohlásil Pros, jenž potvrdil i některá jména, která uvedl Deník v uplynulých dnech.

„Skutečně máme zájem o stopera Dvorníka z Ružomberku a také o mladého obránce Kubáně ze Slovácka. Ten je momentálně v Kanadě na mistrovství světa dvacítek,“ naznačuje Pros. Na talentovaného beka upozornil brněnský asistent Soukup, který vede juniorskou reprezentaci.

Nezávisle na výsledku jednání o Ivanovi by měl do Brna přijít ještě další hráč na hrot. „Máme rozjednaného jednoho perspektivního útočníka,“ potvrzuje Pros. A zároveň prakticky vylučuje, že by někdo z hráčů užšího kádru klub v létě opustil. „Platí, co jsme řekli už dříve. Musela by to být skutečně výjimečná nabídka. Odchody teď neřešíme. Jediné, co nás zajímá, jsou příchody,“ tvrdí.