Podalo totiž návrh na změnu v licenčním manuálu, podle níž se mohou kluby vrátit na svůj stadion i v rozehrané soutěži. Návrh ještě musí schválit výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky. „Klub, který zahájí soutěž na cizím trávníku, v takzvaném pronájmu, a bude hrát zápasy jinde, se může vrátit na svůj stadion i v rozehrané soutěži," potvrdil mluvčí fotbalové asociace Jaroslav Kolář.

„Je to návrh na trvalou změnu v klubovém licenčním manuálu. Tato záležitost vejde v platnost ve chvíli, kdy o tom rozhodne výkonný výbor," dodal.

V minulých letech platilo, že pokud klub nastupoval k domácím utkáním na cizím stadionu, musel na něm odehrát celou sezonu. To se nyní podle návrhu ligového shromáždění nejspíš změní. Podmínka bude, aby stadion příslušného týmu vyhovoval ligovým parametrům a klub na něj získal licenci. Pak může změnit hřiště i v rozehraném ročníku. V platnosti dál zůstávají sankce za to, pokud klub stadion nezrekonstruuje podle plánu.

Znojmo díky vítězství v druhé lize premiérově postoupilo mezi českou elitu. Jelikož jeho stadion neměl prvoligové parametry, dohodl se nováček na tom, že zahájí sezonu v Brně.

Znojemský stadion projde rozsáhlou opravou, kterou podpořilo městské zastupitelstvo i Jihomoravský kraj. Nováček by rád stihl rekonstrukci tak, aby jarní část ligy odehrál už doma ve Znojmě.