Skalp celku z druhé ligy dodá podle něj týmu sebevědomí. „Na druhou stranu díky vítězství nemůžeme být moc nahoře. Nehrálo jim asi pět hráčů základní sestavy, u nás od začátku nenastoupili tři nebo čtyři. Mol Cup je specifický. Některé fotbalisty otravuje, protože se hraje v týdnu, ale míň vytíženým dává příležitost se ukázat. Navíc je motivace zahrát si proti týmům z nejvyšší soutěže,“ zmiňuje středopolař.

Los druhého kola přisoudil Líšni, jenž hraje Moravskoslezskou fotbalovou ligu, prvoligovou Karvinou. „Je to určitě dobrá výzva, můžeme jen překvapit. Určitě radši bereme prvoligový klub, než abychom zase dostali někoho z druhé nebo nižší soutěže. Těším se,“ líčí.

Kometa porazila Spartak Moskva, účastníka KHL, 4:2.
Skalp účastníka KHL. Pohodář Mueller režíroval výhru Komety nad Spartakem Moskva

Demeter se už stihl prosadit i v aktuálním ročníku MSFL. Před týdnem se jednou trefil při výhře 2:0 do sítě Vyškova. V sobotu Líšeň čeká souboj s prvním Hlučínem. „Asi půjde o vyrovnanou a těžkou bitvu, ani jeden tým zatím neztratil body. Ale neřekl bych, že výsledek zásadně naznačí vývoj soutěže, přece jen je teprve třetí kolo,“ myslí si.

V soutěži se potkává také s bratrem Robinem. Ten teď ale vystřídal dres Velkého Meziříčí za národní barvy a reprezentuje na mistrovství Evropy v malém fotbalu. „Zápasy sleduju a fandím jemu i celému týmu. Na začátku se Robinovi nedařilo, ale ve čtvrtek dal dva góly Maďarům a postoupili do čtvrtfinále, což je dobré,“ říká Demeter a přiznává, že jejich vzájemné souboje nekončí zrovna bratrsky.

„Je to pro nás speciální, oba jsme soutěživí. Neumíme prohrávat a když nastupujeme proti sobě, jsme možná až přemotivovaní. Chodíme do sebe,“ dodává.

Demeter vystřelil postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy v malém fotbalu
Demeter vystřelil postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy