Brňané se díky třem bodům prodrali na dvanácté místo tabulky. V prvním poločase předvedli dvě pohledné gólové akce, jenže z klidu je vyvedl gól hostujícího Josefa Marka těsně před poločasem. „Udělali jsme hrubou chybu, která navíc zapříčinila nervozitu ve druhém poločase," vysvětlil brněnský kouč Václav Kotal.

První poločas na stadionu v Srbské ulici však patřil k tomu nejlepšímu, co na jaře Zbrojovka předvedla. „Konečně jsme se prosadili víc než jednou, to je super," liboval si Hyčka.

Právě třiadvacetiletý univerzál spolu se vzkříšeným Miroslavem Kerestešem v duelu opanovali levou stranu brněnské sestavy. Slovenský zadák po devatenácti minutách slavil po ukázkovém náběhu a pasu Jana Šislera svůj první ligový gól. „Otevřel se mi prostor, takže jsem se snažil jít dopředu. Ale střela už byla naslepo," pousmál se zakončení ke vzdálenější tyči.

Hyčka předvedl svoji hbitost o čtvrt hodiny později, kdy využil zakopnutí Vojtěcha Engelmanna, dovolil si drzou kličku v pokutovém území a vybídl ke skórování do prázdné branky Jiřího Skaláka. „Nechci na nikoho svalovat vinu. Taková chyba v obraně je stejná, jako když neproměníme jasnou šanci v útoku," zastal se svého svěřence hostující kouč Luboš Kozel.

Zato Kotal si nad formou Hyčky po utkání mnul ruce. „Lépe mu to sedí z levé strany. Jako pravák si může dát míč do středu na střelu,"pochválil rodáka z Chebu.

Byť Zbrojovka ve druhém poločase z aktivity polevila, hosté žádnou ze svých příležitostí nevyužili. V té největší vychytal Marka Hanouska gólman Hladký. „Nervozita byla obrovská. Jsou to utkání o život, když si nevytvoříte dostatečný náskok, je to pak složité," povídal Kotal.

Zatímco Zbrojovka porazila Duklu v nejvyšší soutěži vůbec poprvé v historii, Pražané nebodovali ve třetím venkovním zápase po sobě. „Takhle nemůžeme pokračovat. Chyba je v tom, že vždy dostaneme první gól a po něm znervózníme. Druhý poločas byl sice na jednu bránu, ale herně jsme si tlak nevytvořili," mrzelo útočníka Jakuba Mareše.

Brno se v dalším ligovém utkání střetne v nedělním derby se Znojmem.

Zbrojovka Brno – Dukla Praha 2:1 (2:1)

Branky: 19. Keresteš, 34. Skalák – 41. Marek. Rozhodčí: Orel – J. Paták, Kotík. ŽK: Štětina, Ouedraogo. Diváci: 3823.

Brno: Hladký – Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš – Janotka, Šisler (86. Malík), Zavadil, Hyčka (88. Kroupa) – Markovič (63. Fischer), Skalák. Trenér: Kotal.

Dukla: Rada – Engelmann, Božič, Štetina, Hanzel – Gedeon, Ouedraogo, Marek Hanousek (75. Pospěch) – Berger (58. Mareš), Marek, Černý (70. Koval). Trenér: Kozel.