Takže vám v Turecku nic nechybí?

Soustředění je zatím super. Jídlo i ubytování perfektní, také tráva, na které trénujeme, je kvalitní. Jediné malé negativum spočívá v tom, že hřiště máme asi dvacet minut cesty autobusem.

Těšil jste se na přírodní trávník?

Přechod na přírodní trávu všem prospěl a je určitě lepší než umělá.

Ze tří zápasů jste ani jednou neprohráli, navíc neobdrželi ani branku. Dodávají vám výkony sebevědomí?

Zatím držíme nulu, což je pozitivní. Doufám, že nám to vydrží i do ligy.

Ve čtvrtek jste naskočil i proti účastníkovi loňské Ligy mistrů, bulharskému Razgradu, a pomohl jste k bezbrankové remíze. Čím soupeř nejvíc zlobil?

Byl z našich dosavadních soupeřů jednoznačně nejlepší, všichni hráči měli obrovskou kvalitu. Někdy jsme si říkali, že snad létají. (úsměv)

Bezbrankovou remízu jste uhráli se srbským Voždovacem, rumunský celek CSMS Iași jste zdolali 3:0. Co utkání ukázala?

Voždovac hrál důrazně, agresivně, zápas ani moc šancí nepřinesl. Rumuni byli technicky dobří, ale nepříliš nebezpeční směrem dopředu. Hráli jsme jednoznačně lépe.

V sobotu vás čeká generálka s bulharským týmem Levski Sofia, která trenérovi Václavu Kotalovi odpoví na poslední otazníky pro základní sestavu na ligu. Jak vidíte svou šanci?

Sestava se nějakým způsobem rýsuje a ve středu zálohy u nás panuje asi největší konkurence. Můžou tam kromě mě hrát Laci, Zavoš (Matúš Lacko a Pavel Zavadil – pozn. red.), Martin Chrien, Honza Malík nebo Míša Škoda. Uvidíme, jakou variantu trenér zvolí. Místo v sestavě nemám jisté, ale to asi nikdo.

Volný čas na soustředění trávíte jako někteří spoluhráči hraním karet nebo playstationu?

Dívám se na filmy, píšu a volám si s přítelkyní nebo si čtu. Často jsme taky s klukama na kávě nebo jdeme k moři. Bohužel není až takové teplo, abychom se koupali, i moře je studené. Do spolku karbaníků nepatřím, ani playstation hrát neumím, takže jen občas fandím Lacimu při hraní fotbalové hry FIFA. (směje se)

Prohlédli jste si aspoň okolí hotelu?

Zrovna ve čtvrtek jsme měli první volné odpoledne, takže jsme šli na chvíli na pláž a obhlédli si ji.