Nasedat, vyrážíme! Je půl sedmé ráno, před vámi je více než dvouhodinová cesta. Cíl? Třetiligový zápas, který začíná ve čtvrt na jedenáct dopoledne. Nic příjemného. Takový program v neděli čeká fotbalisty Orlové. Slezané míří do Rosic. A čas zápasu rozhodně není náhodný.

V MSFL si termín výkopu určují samotné kluby. „Dopoledne jsme zvolili záměrně. Chceme to oplatit klubům ze severu, protože ty volí úplně stejnou taktiku. Ať si to jednou taky vyzkouší, třeba si vedení soutěže uvědomí a začne s tím něco dělat," přiznal trenér Rosic Jiří Pecha.

Brzké ranní vstávání hráči Slovanu svým protivníkům nezávidí, zároveň ale vědí, že jde o účinný prostředek. „Dopoledne si přijde míň diváků, ale pro soupeře je to nepříjemné. My jsme tak v Třinci nebo Frýdku hráli vždycky," povídal záložník Jan Pšikal.

V souboji s třetiligovým nováčkem tak vsadí na „ospalost" soupeře i na osvědčené domácí zbraň: rychlou a přesnou kombinaci. Chtělo by to však i nějaké góly. „Do šancí se dostáváme, ale neproměňujeme je. Pracujeme na tom a zlepšíme se. Jde ale vidět, že se soutěž opravdu zkvalitnila," povídal Pecha, jehož tým si udržuje nelichotivou bilanci jednoho vstřeleného gólu na zápas.

I když Orlová v létě postoupila z divize, o soutěž výš si vede zdatně. Nyní jí patří šesté místo. „Má zkušený tým i když bez velkých jmen. Viděl jsem její zápasy. Jde o celek, který bojuje od první minuty do poslední. Trenér odvádí velmi dobrou práci," vysekl Pecha poklonu někdejšímu obránci Vítkovic a FC Porto Lubomíru Vlkovi.

Rosice jsou momentálně na roztrhání. Po víkendové výhře v Uničově 1:0 ve středu prohrály 0:3 v Zábřehu. V neděli je čeká Orlová a ve středu třetí kolo Poháru České pošty v Jablonci nad Jizerou. „Je to hrozné. Výsledek posledního zápasu únava určitě ovlivnila. Teď musíme zabrat a Orlovou doma porazit," vyzýval Pšikal, který rozhodl pohárový duel proti Zbrojovce.

Celku z Brněnska bude znovu chybět obranný pilíř Martin Živný. Bývalý ligový stoper bojoval s infekcí v ruce. „V posledních zápasech ho kluci herně zastoupili, ale postrádáme jej jako osobnost na hřišti. Je zkušený, spoluhráči ho poslouchají," doplnil trenér Rosic.

Kilometry v MSFL

Jak daleko to mají do Rosic soupeři fotbalistů třetiligového Slovanu

Břeclav ..73 km
Žďár ..73 km
Prostějov ..77 km
Kroměříž …83 km
Hulín …88 km
Slovácko B .....92 km
Olomouc B .....95 km
Zlín B ......114 km
Uničov ......124 km
Zábřeh .......138 km
Frýdek-Místek .........184 km
Ostrava B ..........185 km
Hlučín ...........194 km
Třinec ............203 km
Orlová ............204 km

Pozn: Slovácko B hraje na stadionu v Kunovicích