Jediný zástupce z Brněnska ve čtvrté nejvyšší soutěži obsadil v loňském ročníku druhou příčku bod za postupujícím Vyškovem. Jenže letos se pohyboval jen uprostřed tabulky. „Nemůžeme být spokojení, osmé místo je pro Rosice málo, kádr má jednoznačně vyšší kvalitu," zhodnotil hlavní kouč Petr Čejka. „Soutěž se zkvalitnila, zvedly se především týmy z Vysočiny, do první pětky mezi nimi pronikly jen Otrokovice," poznamenal.

V porovnání s loňským ročníkem se Slovan trápil v koncovce. Ve třiceti zápasech minulé sezony vstřelil 65 branek. V právě skončené jich nasázel o dvacet méně. Na podzim citelně scházel nemocný kanonýr Petr Malata. „S vytvářením šancí problém nebyl, zato s jejich proměňováním. Nedařilo se nám dát tak lehce gól jako v minulé sezoně," porovnával zadák Huška, který za Zbrojovku Brno nastoupil čtrnáctkrát v nejvyšší soutěži.

Rosice se staly společně s Polnou remízovými králi soutěže, nerozhodně se rozešly se soupeři dvanáctkrát. „Většina utkání skončila 1:1 nebo bez branek, dávali jsme málo gólů," zopakoval stoper.

Slovan v zimě přišel o ofenzivního záložníka Lukáše Michnu a především střelce přeškoleného z obránce Martina Živného. „V zimní přípravě Martin dvakrát onemocněl, pak ho vyřadily natažené postranní vazy. Řekli jsme mu, že o něj stojíme, ale začne až jako útočník číslo tři. Oznámil nám, že vše dotrénuje a dostane se do formy, ale po druhém jarním kole dostal nabídku ze Svratky Brno, kterou přijal i kvůli dojíždění a nebránili jsme mu. Když bude v létě chtít a bude na to mít, rádi ho opět přivítáme," doplnil Čejka.

Místo dvou opor zaujali ve Slovanu mladí Ondřejové Makiš a Ullmann. „Oba jsou velmi kvalitní hráči, ale nahradit Michnu s Živným je velmi těžké. Možná jsme od nich čekali o trochu víc, ale oba jsou pracovití a věřím, že jejich výkony v Rosicích porostou," uvedl kouč.

Divizní zástupce Brněnska už se poohlíží po nových jménech do příští sezony. „Rozjednali jsme asi čtrnáct hráčů od gólmana po útočníky. Snažíme se kádr posílit, ale je to strašně těžké, protože i v Brně se najde hodně mančaftů, které mohou platit víc než my," dodal Čejka.