Běží pátá minuta utkání s rezervou Jihlavy a rosický kapitán Malata bere hostům míč na půlící čáře. Posunuje ho nalevo k rozběhnutému Pšikalovi, který se zbavuje protihráče a střílí. Gólman Vysočiny Procházka pokus vyráží opět k Pšikalovi, ten opakovanou tvrdou ranou pálí do obránce. Balon od něj putuje k Malatovi a rosický kanonýr zajišťuje první vítězství svého týmu v Moravskoslezské fotbalové lize.

Jediná gólová situace v utkání pátého kola přinesla Slovanu první tříbodový zisk po postupu z divize. „Celý druhý poločas jsme prožívali hodně těžké chvíle, odpadli jsme fyzicky. Jihlava měla navrch a gól visel ve vzduchu. Přálo nám štěstí a po zápase jsme si v kabině oddechli, na výhru jsme čekali dost dlouho. Už jsme mysleli, že nepřijde. Byli jsme pod dekou, teď jsme na tom psychicky lépe,“ těšilo Malatu, který se letos trefil poprvé.

Slovan rozšířil bodový účet, který dosud nabízel pouze remízu s béčkem Olomouce, a z poslední příčky poskočil na čtrnáctou pozici. „Po utkání to vypadalo, jako bychom se radovali pouze s týmem. Od diváků jsem slyšel jen hrůza a děs. Všichni jsou rozmlsaní, místo aby byli vděční za každý bod. Sledování naší hry sice přinášelo utrpení i mně, ale předváděli jsme, na co máme. Naši fotbalisté jsou amatéři, když se zadaří, trénují třikrát týdně. Proti nám stál profesionální mančaft s hráči se zkušenostmi z ligy. Je normální, že bude jinde než my,“ podivoval se reakcím publika rosický trenér Libor Zelníček.

Přesto ani kouč z prvního vítězství nevyvozuje předčasné závěry. „Kluky se snažím držet u toho, že něco umí a něco neumí. Nepřekvapila mě čtyřgólová prohra s HFK Olomouc, to je realita a ukázka výkonnosti, na kterou naši hráči dosahují. Dokážeme sice některé celky porážet, ale není normální v Rosicích přemýšlet o pátém šestém místě. Můžeme se rvát tak o dvanáctou třináctou pozici,“ prohlásil Zelníček.

Nedostatky nadále vidí také týmový kapitán. „Jsou hlavně ve fyzičce, i když s ní jako amatéři patrně nic nenaděláme. Ale mrzí mě, že ztrácíme zbytečně moc balonů, i když je máme na kopačce,“ všiml si Malata. „Po výhře doufám, že předvedeme ještě lepší výkony a další body ubojujeme,“ dodal útočník.

V posledních třech kolech se kouč Zelníček neopíral o brankáře s prvoligovými zkušenostmi Jindřicha Skácela, jehož trápí poraněné koleno. A tak dostal příležitost Patrik Lengál, který se proti Jihlavě odvděčil nulou. „Odchytal vynikající utkání, gólman byl tentokrát naší oporou a nejlepší hráč na hřišti. Obvykle moc nechválím, jenže Patrik měl na vítězství obrovskou zásluhu,“ vyzdvihl trenér novou rosickou jedničku.

Rosice v MSFL
kolo: Rosice – HFK Olomouc 0:4
kolo: Baník Ostrava B – Rosice 2:1 (branka Slovanu: Pšikal)
kolo: Rosice – Sigma Olomouc B 3:3 (branky Slovanu: 2× Okleštěk, Pšikal)
kolo: Spartak Hulín – Rosice 2:0
kolo: Rosice – Vysočina Jihlava B 1:0 (branka Slovanu: Malata)
Pořadí v MSFL: 14. místo – 5 zápasů – 1 výhra – 1 remíza – 3 prohry – skóre 5:11 – 4 body