Slovan vyhrál na Vysočině 3:0, stejně tak jeho sobotní soupeř na domácím hřišti s Polnou. „S soupeři moc nevím, ale nebudeme dívat, jak hrají ostatní. Chceme na soupeře vlítnout také doma, abychom nebyli zaskočení my," představuje plán nový rosický kouč Daniel Břežný.

Takhle taktika vyšla jeho svěřencům právě v Bystřici nad Pernštejnem. „Úvodních patnáct minut jsme na domácí naskočili, byli spíš pasivní a čekali na nás. Měli jsme snad sedmdesát procent držení míče a podobně to zkusíme i na našem hřišti," líčí trenér.

Jeho mužstvo nepovolilo ani za stavu 3:0. „Líbilo se mi, že jsme dál drželi balon a soupeř běhal bez něj. Jedinou výtku jsme měl v prvním poločasu k pomalému přechodu do útoku, kdy nám trochu chyběl moment překvapení," vrací se k ostré premiéře na lavičce Slovanu.

Kozlovice v porovnání s duelem s Polnou už vezou do Rosic i nejzvučnější letní akvizici. Přerovský klub získal bývalého prvoligového útočníka Ostravy, Zlína či Prešova Libora Žůrka, který v úvodním divizním kole ještě nenastoupil, protože neměl dořešený transfer z nižší rakouské soutěže. „Měl by už být k dispozici," potvrzuje kozlovický trenér Roman Matějka. „Je to kvalitní hráč, ale jeden člověk tým nedělá," podotýká.

Pětatřicetiletý Žůrek, jenž má ve sbírce titul evropského šampiona do 21 let z roku 2002, vždy větral obrany svou rychlostí. „Ještě jsem proti němu hrál a nesmí se nechat rozběhnout, nejlépe ho dorazit už na půlce. Rychlost určitě neztratil a přemýšlím, koho na něj nasadím," přemítá bývalý prvoligový brněnský obránce Břežný.

Střelec Přichystal

Jenže slušnou střeleckou zbraň má také Slovan. Letní posila z brněnské Sparty Ondřej Přichystal pálil už v přípravě a v úvodním divizním kole vstřelil dvě branky. „Přitom jsem se moc dobře necítil, ale dvakrát mi to tam spadlo. Se střeleckou formou jsem spokojený, s herní tolik ne," sděluje dvaadvacetiletý útočník. S rosickou ikonou Petrem Malatou si v útoku rozumí a na jejich branky klub spoléhá i zítra. „Nemusím dát gól, když vyhrajeme aspoň 1:0," přeje si Přichystal.

Kozlovice v loňské sezoně hrály divizní skupinu E, ale červnový losovací aktiv je zařadil do skupiny D. „Najezdíme se k zápasům víc než ve třetí lize. Rosice jsou pro nás ještě přijatelné, třeba na Vysočinu však pojedeme k některým utkáním dvě stě kilometrů, náklady nám narostly o sto padesát tisíc," zlobí se Matějka.

Na jih Moravy ovšem míří s ambicemi. „Je to vždy stejné, i když pojedu na Spartu, chci vyhrát. Doma zkusíme předvádět stejný fotbal jako venku," dodává kozlovický kouč.