Rosice za sebou mají nepodařenou podzimní část sezony, v tabulce divize D jsou až na osmém místě. Pomoct k lepším výsledkům má návrat vyléčeného kanonýra Petra Malaty či hostování Ondřeje Ullmana z brněnské Zbrojovky, který na podzim vstřelil šest divizních branek za Blansko. „Jednáme ještě o příchodu kvalitního gólmana, dál chceme po jednom dobrém obránci a útočníkovi. Jména však zatím neprozradíme," informuje ředitel a trenér v jedné osobě Čejka.

Změny v rosickém kádru
- Příchody: Ondřej Ullman (hostování ze Zbrojovky Brno)
- Návraty z hostování: Richard Prinz (Břeclav), Jiří Pecha (Bosonohy), Petr Musil (Bystrc)
- Odchod: Lukáš Michna (Rakousko)

Na straně odchodů zatím eviduje jen ztrátu záložníka Lukáše Michny, který zamířil do Rakouska. „Je to citelná ztráta, nešlo jí však zabránit. Rakouským klubům nemůžeme v podmínkách pro hráče konkurovat," upozorňuje boss.

Ve středu zahájí fotbalisté klubu z Brněnska dlouhou přípravu, která skončí až prvním soutěžním utkáním 21. března proti Bystřici nad Pernštejnem. „Mám tříměsíční dcerku, takže se na přípravu upřímně řečeno vůbec netěším. Přemýšlím nad tím, jak trénovat, co nejmíň," usmívá se Pšikal.

Zkušený záložník přiznává, že se v zimní přestávce tréninkem příliš nezabýval. „Maximálně jsem si někdy zahrál fotbálek v tělocvičně. Na začátku přípravy určitě budu mít trochu problémy s dechem, ale je dost času, abych s ním a možná i nějakou váhou navíc něco udělal," věří jedenatřicetiletý fotbalista.

Před startem jarní části sezony odehrají Rosice také šest přípravných utkání. To první je čeká poslední lednový den. Hrají na hřišti Sparty Brno, čelního celku krajského přeboru.

Pšikal nečeká, že pod obměněným trenérským duem změní tým výrazně herní styl. „Náš hurá fotbal se úplně změnit nedá. To by vedení muselo vyměnit jedenáct hráčů. Třeba my s Petrem Malatou se už nezměníme. Tak doufám, že si nebudeme hledat nové angažmá," směje se.