Sedmatřicetiletý bývalý obránce na klubové lavičce nahradil ředitele Petra Čejku, asistovat mu bude Petr Gamba. Břežný má i po konci u juniorského celku Zbrojovky dost aktivit. „Nadále budu hrát a vypomáhat s trénováním v Bosonohách. Tréninky se časově dají skloubit, měl bych vše stíhat," uvedl.

Změn doznal také hráčský kádr osmého týmu minulého ročníku divize D. Útok vyztuží účastník nedávného amatérského mistrovství Evropy Ondřej Přichystal, který přichází z brněnské Sparty. „Chtěl jsem si vyzkoušet něco nového, přece jen se jedná o vyšší soutěž. Cítím zde konkurenci a jsem připravený o své místo zabojovat, to je samozřejmost," hlásil Přichystal, který loni hrál krajský přebor a zájem o něj jevilo také Blansko a rakouské kluby.

Už bez Pšikala

Za nejvýznamnější ztrátu lze považovat odchod dlouholeté opory záložní řady Jana Pšikala, který z rodinných důvodů avizoval přesun do Bystrce. „Ani jsem neměl možnost ho přemlouvat, aby zůstal. Viděli jsme se na prvním tréninku a byl rozhodnutý. Věděl jsem o jeho odchodu dřív," pokrčil rameny Břežný.

Záložní řadu opouští také Zdeněk Polák, který se rozhodl pro angažmá v Rakousku. Náhradu vidí vedení klubu v Pavlu Drbalovi, který přichází z HFK Olomouc. Právě třetiligový celek je soupeř Slovanu v prvním kole Poháru České pošty, které se uskuteční již 25. července. Vítěz se doma střetne se Sigmou Olomouc. „Máme velkou motivaci postoupit. Přivítat prvoligový celek se nepovede každý den," vyhlížel první soutěžní duel Přichystal.

Rosicím se rovněž osvědčila farmářská spolupráce, ovšem bohunický Tatran pro novou sezonu vystřídá nováček I. A třídy Čechie Zastávka. „Momentálně ještě nevím, jak bude spolupráce vypadat. Měl jsem zájem o farmu v Bosonohách, ale spolupráce už byla domluvená před mým příchodem," řekl Břežný.

V letních přípravných zápasech přivítají Rosice postupně již ve středu Bohunice, poté Ivančice, Spartu Brno a Vyškov. Nový ročník divize D odstartuje Slovan v sobotu 8. srpna na hřišti Bystřice nad Pernštejnem.

aktuální kádr

Brankáři: Peter Balčirák, Tomáš Hoda, Jan Zádrapa

Obránci: Jan Vítámvás, Jiří Huška, Pavel Drbal, Tomáš Selinger, Tomáš Chlup, Richard Prinz, Dominik Hibš

Záložníci: Jakub Havlásek, David Lang, Ondřej Makiš, Jiří Pecha, Filip Těžký, Dominik Moučka, Štěpán Rybníček, Radek Fojtík, Adam Kožíšek

Útočníci: Petr Malata, Jakub Foral, Ondřej Přichystal, Ondřej Ullmann

Dosavadní příchody: Pavel Drbal (HFK Olomouc, obránce), Ondřej Přichystal (Sparta Brno, útočník), Jan Zádrapa (Zbrojovka Brno, brankář), Dominik Hibš (z dorostu)

Na zkoušce: Štěpán Rybníček (Třebíč, záložník), Radek Fojtík (Zbrojovka Brno, záložník), Adam Kožíšek (Zakřany, útočník)

Dosavadní odchody: Zdeněk Polák (Rakousko), Jan Pšikal (Bystrc)

PŘÍPRAVNÉ DUELY:

15. července, 18.00: Rosice – Tatran Bohunice

18. července, 10.30: Rosice – Ivančice

29. července, 18.00: Rosice – Sparta Brno

1. srpna, 10.30 Rosice – Vyškov

Pohár České pošty – 1. kolo:

25. července, 16.30 Slovan Rosice – HFK Olomouc