Podle rosického trenéra Pavla Fukana je ale důležitější než bodový odskok samotný výkon jeho svěřenců. „Neřešíme, kolik bodů má Polná. Doma jsme už dlouho nevyhráli, tak se chceme výhrou rozloučit s fanoušky. Kluci jsou nabuzení, snad to zvládnou. I když máme pár marodů, někteří kluci berou antibiotika," upozorňuje kouč na fakt, že jeho mužstvo v domácím prostředí naposledy zvítězilo 30. srpna v souboji s Tasovicemi.

Domácí čekání

Přestože se v posledních kolech Rosicím začalo dařit a venku zdolaly týmy ze špičky soutěže Otrokovice a Havlíčkův Brod, doma stále jen remizují. „Soupeři to u nás zavřou. Venku hrajeme dobře a vyhráváme, doma to není ono," uvědomuje si Vítámvás.

Díky venkovním vítězstvím Rosice utnuly krizi, do které se dostaly v září a říjnu. Z osmi zápasů po zmíněné domácí výhře nad Tasovicemi ovládly jediný. Trenér Fukan dokonce nabídl rezignaci na svůj post. „Nechtěl jsem od týmu utéct, ale nakopnout ho. Nabídl jsem, že trenérské místo někomu přenechám. S vedením jsme se nakonec domluvili, že dokončím podzim. Uvidíme, co se stane v zimě," prozrazuje Fukan, že jeho odchod je stále možný.

Divizní podzim dnes skončí, trenér druhého týmu minulé sezony tak už může zhodnotit první část nového ročníku. „Bodově určitě spokojení nejsme. Kdybychom měli o šest bodů víc, tak jsme zhruba tam, kde chceme být. Zápas s Polnou je proto hodně důležitý. Je docela zásadní rozdíl mít po podzimu jedenadvacet, nebo čtyřiadvacet bodů," ví Fukan.

Po utkání oslava

Kromě touhy po dobrém výsledku v sobotu požene rosické hráče ještě jedna motivace. „Hned po zápase máme rozlučku s podzimem, tak si ji nechceme zkazit," směje se obránce Vítámvás, který navíc zítra slaví čtyřiadvacáté narozeniny.

Chybět nebude ani šéf lavičky. „Sice nepiju, oslavy se ale účastním. Jsem celý rok součást týmu, tak bych jí měl být i na závěrečné. V rámci slušnosti," podotýká trenér Fukan.