Vzrůstající sebevědomí podle něj nemá původ jenom ve dvou předcházejících výhrách. „Všichni cítíme, že na hřišti už to vypadá líp. Víme, co máme dělat, má to hlavu a patu. Podařilo se nám vstřelit branky a vyhrát, což samozřejmě taky přidá,“ podotkl zadák.

Slovenský odborník Pivarník vedl mužstvo v šesti duelech, tři vyhrál a jednou remizoval. Tým pod jeho taktovkou nachází tvář. „Když přijdete, máte představu, aby mužstvo začalo na něčem pracovat a aby tomu věřilo, musí dojít výsledky. Přišly. O to líp se pracuje. Pozitivně vnímám, že i když mužstvo bylo psychicky hodně na dně, zápasy jsme zvládli. Teď je důležité, aby si zase věřilo jako v Jihlavě,“ řekl Pivarník.

Superbiky na brněnském okruhu - ilustrační fotografie.
Příští týden začne předprodej lístků na superbiky. Vrací se po pěti letech

Zbrojovka v posledních dvou duelech zdolala doma Teplice 1:0 a v Jihlavě zvítězila 2:0. Všechny tři góly si připsal útočník Michal Škoda. „Zlepšuje se sebevědomí, jdou nám nahoru kraje, jak Přichy, tak Luto (Jakub Přichystal a Milan Lutonský – pozn. red.), také Pilík se Škodu jdou nahoru. Ofenziva se zlepšuje,“ souhlasil brněnský trenér.


ODČINIT PROHRU


Se Zlínem zahájí Zbrojovka odvetnou část aktuálního ročníku. Na jeho trávníku necelou půlhodinu před koncem utkání vedla, jenže Zlín pouze v deseti hráčích otočil na 2:1. „Co jsme tam předvedli posledních třicet minut, bylo šílené, zápas jsme si prohráli sami, což chceme odčinit. Víme, že zimní přestávka se vždycky odvíjí od toho, jak zvládneme poslední utkání, proto je pro nás velmi důležité,“ burcoval Vraštil.
Pro zvětšení klikněte. Zdroj: Deník/Ivo Špatný
Zbrojovka doma ze dvanácti vzájemných duelů prohrála se Zlínem jen v dubnu 2004. „Potřebujeme hrát jako tým a dát do zápasu vše, co je v našich silách,“ nabádal nigerijský záložník Zlína Ubong Ekpai.

Ve středu zasáhlo jižní Moravu silné sněžení, Zbrojovka ihned spustila vyhřívání, přesto se může podmáčený trávník na hře podepsat. „Pro nás to nebude výhodné. Snažíme se hrát fotbalově, naopak Zlín chodí do rychlých protiútoků, přijede bořit. Když bude špatný terén, smazávají se rozdíly a utkání bude spíš o bojovnosti a chtíči, kdo to tam dotlačí,“ uvažoval Vraštil.
Brněnský klub pro všechny návštěvníky utkání připravil horký čaj zdarma.

Ilustrační foto.
Volejbalový den: na diváky čeká turnaj mladých i brněnské derby