Na rozdíl od předchozího trenéra Milana Slavíka ale svým svěřencům nic nedaruje. „Nerad srovnávám, přesto myslím, že trenér Kovanda má tvrdší tréninky a víc dbá na fyzickou kondici," říká útočník Vladimír Bombicz, který nastupoval pod oběma stratégy.

Pro Kovandu vyvstala v novém angažmá řada překvapení. Milých. „V Kuřimi jsem byl i správce a lajnoval si sám hřiště. Tady mám vše nachystané. Stejně tak jsme těžce sháněli i auta, v Ivančicích máme autobus. Připadám si jako profitrenér," směje se.

Svůj nový tým už vedl i z lavičky. V posledním přípravném duelu Ivančice porazily Hrušovany nad Jevišovkou 4:2. „Bylo to zvláštní, ale už jsem si zvykl. S klukama se pořád ještě trochu očucháváme, přesto už za těch deset dní můžu říct, že jsem spokojený," libuje si Kovanda.

Starosti mu nyní dělá pouze nejistá situace okolo produktivního útočníka Vladimíra Bombicze, který na jaře hrával v Kuřimi právě pod Kovandou. „Je to výborný trenér. Když jsem slyšel, že jde do Ivančic, chtěl jsem jít za ním," potvrzuje fungující spolupráci Bombicz.

Zatím však není jisté, zda kmenový hráč divizních Bohunic v Ivančicích zůstane. „Dohoda ještě nepadla. Jeho setrvání odhaduji tak padesát na padesát," zmiňuje Kovanda rozpor v otázce peněžního vyrovnání.

Bombicz se v duelu s Hrušovany zapsal dvakrát mezi střelce a Kovanda na něj spoléhá. V tabulce chce s týmem vylepšit loňské dvanácté místo. „Pro Ivančice představovalo zklamání. Už při mém nástupu jsme se domlouvali, že chceme výš. Sestavu ještě hledáme, ale snad ji poskládáme tak, abychom hned chytli vítěznou sérii," uzavírá Kovanda, který se s Ivančicemi zítra postaví v dalším přípravném zápase Bohunicím.