Běžela 64. minuta vyrovnaného utkání, kdy brněnský Fall poslal dlouhý míč na rozběhnutého spoluhráče Mezlíka. Toho však stihl zastavit olomoucký kapitán Škerle, jenž mu zastoupil cestu a srazil jej k zemi. Hlavní rozhodčí zápasu Petr Ardeleánu se před zásadním verdiktem několik vteřin rozmýšlel.

„Bylo to velmi důležité, mohlo to rozhodnout celé utkání. Je vidět, že Škerle nešel do míče ale do hráče a srazil ho. Když se sudí rozhodl písknout, tak neváhal a udělil červenou kartu, protože Mezlík by šel sám na branku a v takových situacích vyloučení musí přijít," komentoval pravidlový expert Robert Henn celou situaci pro TV Fanda, která zápas živě přenášela.

Škerle, který obdržel neoprávněnou červenou kartu v zápase prvního kola v Českých Budějovicích, tak prožívá v tomto ohledu hodně nešťastnou sezonu. „Rozhodčí to tak posoudil, není na mně, abych to hodnotil. Byl jsem ale z toho verdiktu překvapený," přiznal obránce Sigmy.

Moravské derby podle Škerleho diváka nezklamalo a přineslo pohledný ofenzivní fotbal. „Utkání se hrálo ve velkém tempu, útočilo se na obě strany. Brno se nažilo hrát ofenzivně a využívalo rychlých přechodů do brejkových situací. Myslím, že to pro diváka bylo atraktivní utkání," hodnotil Škerle.

Kromě pěkných akcí bylo k vidění na obou stranách několik hodně ostrých zákroků, z čehož v součtu pramenilo sedm žlutých a dvě červené karty. „My jsme za první poločas dostali jednu žlutou kartu, ale Brno tam mělo tři čtyři zákroky zezadu na žlutou. Spíš to byli hosté, kteří se snažili hrát agresivněji," konstatoval se Škerle.

Fotbalisté Zbrojovky se v první půli ujali vedení, když se pěknou střelou prezentoval útočník Petr Švancara, kterému pomohla jemná teč olomouckého záložníka Pospíšila. „Tím ten míč trochu prodloužil a Bláža (brankář Martin Blaha, pozn. red.) na to už nedosáhl," komentoval vedoucí branku hostů stoper Škerle.

Hanákům se podařilo vyrovnat, na tři body a vedení v Gambrinus lize nakonec již ale nedosáhli. „Brno chodilo do brejků, my jsme se taky snažili, ale nebyla tam taková dobrá zpátečka dozadu, takže jsme dostali gól jako první. Tím se nám potom hrálo hůř. Škoda, že jsme to neotočili," dodal Škerle.